Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

24 iunie 2021

Oricum te prindeam sau Premisa de vinovatie


Se intampla acum 12 – 13  ani, eram somera si la indemnul mamei mele, am luat hotatrarea sa imi deschid o firma.

Am imprumutat bani de la cateva prietene, am luat si de la mama, am facut foamea cateva luni si am reusit sa strang banii necesari. Am parcurs toate etapele si cand am avut actele terminate, ca orice om cinstit si corect, m-am dus la agentia de somaj  sector 3 sa cer intruperea somajului.

Cine a ajuns intr-un birou de somaj stie despre ce vorbesc. Stai la coada cu orele, in timp ce doamnele de acolo, isi beau cafeaua sau povestesc despre familie, filme sau iubiti. Cand intri in sfarsit esti  privit cu neincredere, dispret si aroganta. Ti se vorbeste pe un ton superior de parca tu ai fi un vierme urat mirositor iar ele toate printese. O duduie, cat un elefant, machiata de parca era revelionul, desi avea in fata ochilor toate diplomele si certificatele mele de calificare m-a intrebat aroganta daca stiu “PISI”. M-am facut ca nu inteleg intrebarea si am rugat-o sa repete. Nervoasa  a conchis… e clar, nu sti.

Tin mainte si acum ce stupefactie am produs in biroul respectiv cand am spus ca nu mai vreau sa primesc ajutor de somaj si de ce. Cateva minute a fost o liniste totala, erau atat de socati de gest si situatie incat nu puteau sa articuleze nici o silaba.

Intr-un final, seful biroului, dupa o lunga si proasta chibzuinta a rostit urmatoarea fraza : Oricum te prindeam !!!

Va dati seama cum gandea acel om?

Pentru el toti eram niste necinstiti si mincinosi.

Saracul de el!

Saracii de noi !

Tags:

Lasă un răspuns