Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

3 decembrie 2023

PIATA UNIVERSITATII ARE NEVOIE DE VOI – NU LASATI SPERANTA SA INGHETE


Piata Universitatii are nevoie de voi - Nu lasati speranta sa inghete

Nu poti sa iubesti pe cineva care nu iubeste pe nimeni - Emil Hossu

Apel preluat de pe Facebook  – Neagu Sorin-Constantin

PIATA UNIVERSITATII ARE NEVOIE DE VOI

NU LASATI SPERANTA SA INGHETE

ACUM E MAI IMPORTANT CA ORICAND SA SUSTINETI (INDIFERENT SUB CE FORMA) PROTESTATARII DIN PIATA UNIVERSITATII, DACA NU VRETI CA REGIMUL DE OCUPATIE PORTOCALIU-VERZUI SA-SI REIA OFENSIVA IMPOTRIVA ROMANILOR SI A ROMANIEI !!!…

VENITI CU NOI IN PIATA UNIVERSITATII, FIE SI PT. O JUMATATE DE ORA SAU CAT PUTETI REZISTA, SAU DATI MACAR UN SEMN CA NE SUNTETI ALATURI !

Trebuie sa intelegem ca tot ce s-a castigat pana acum si speranta celor ce se vor castiga au ca “cheie” presiunea strazii, si mai ales a celor cateva mii, sute si in ultimele zile zeci de protestatari care inca rezista in Piata Universitatii si in alte piete ale Romaniei… Ar fi pacat ca si speranta sa inghete, acolo in Piata Universitatii sunt inca romani care se lupta si pentru voi.

StareaNatiunii Ro

Peste 1 000 de aradeni la minus 10 grade, au marsaluit prin centrul orasului si au participat la a 16-a zi de proteste anti-Basescu!

Arad proteste

Pe un ger de -20º C sibienii au protestat marti seara, timp de trei ore, pe strazile Sibiului.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

No Responses “PIATA UNIVERSITATII ARE NEVOIE DE VOI – NU LASATI SPERANTA SA INGHETE”

 1. 1 februarie 2012 at 20:33

  Va sustinem si va respectam

 2. 1 februarie 2012 at 21:24

  Respectul meu!
  Sunt, din păcate, prea departe de Bucureşti!

 3. 1 februarie 2012 at 22:32

  http://bmarinescu41.wordpress.com/2012/01/31/dezvaluiri-wikileakscum-se-fura-alegerile-in-romaniaanul-2012-este-an-electoral/

  Viermele si ciumpalacul

  După ani de suferinţa
  Si cu frica strânsa-n oase,
  Viermele si ciumpalacu
  Au scos capul de prin case
  Profitând ca mult-hulitul
  Ce se crede lup de mare
  A făcut iarăşi o gafa
  Dând cu bata in salvare .
  Si-ntr-o seara friguroasa
  Plini de ura si de draci
  Au ieşit sa protesteze
  Mii de viermi si ciumpalaci .
  De atunci in seara-aceea
  Cu steagul si cu talanga
  Viermii si cu ciumpalacii
  Nu cedează, o ţin langa .
  Opoziţia exulta,
  Furioasa ca un leu,
  Profitând ca ciumpalacii
  Le-au pus mingea la fileu .
  La Guvern vre-o patru zile
  O tăcere de mormânt,
  Stau ascunşi pe sub birouri
  Si nu scot niciun cuvânt
  Când văzu ca bolovanii
  Si cu focul s-au oprit
  Ala-micu-nvinse frica
  Si s-a pus pe turuit –
  Fraţilor, iubiţilor,
  Viermilor si ciumpalaci
  Daca nu mai protestaţi
  Va dam circ, va dam colaci
  Si daca ne înţelegem
  Eu degrabă am plecat
  Sa transmit doleanţa voastră
  Prea-înţeleptului pirat .
  Când văzu ca bate câmpii
  Mai mulţi viermi si ciumpalaci
  Le-au urat zile puţine
  Si i-au dat la mii de draci
  N-apuca sa mai vorbească
  De frica tăcu chitic
  Cum ţipau toţi ciumpalacii
  Se făcuse si mai mic .
  După toata tevatura
  Sunt si unii care rad
  La butoiul plin cu miere
  Cică ei ar fi la rând .
  Iar la Cotroceni,
  lumina Palpaie ca lumânarea,
  La ferestre, cucuvaia,
  Tipa : – Vreau si eu schimbarea !
  Doar piratul plânge-ntruna
  Si da iama prin pahare
  Wischi-ul tare-i tine trena
  Când la cap, când la picioare
  Supărat nevoie mare,
  Fiind învins fara apel,
  Lupul fioros, mirare,
  N-a ajuns decât un miel .
  Asta este soarta celor
  Ce se cred etern cârmaci
  Câteodată ajung ,, hrana”
  Pentru viermi si ciumpalaci .
  Si măcar de-ar înţelege
  Ca puterea da de dracul
  Când isi dau frateste mana
  Viermele si ciumpalacul .

 4. 1 februarie 2012 at 23:21
  • 1 februarie 2012 at 23:24

   @Stefan Cojocnean
   Multumim Timisoara!

   • 1 februarie 2012 at 23:49

    VA IUBIM BUCURESTI!!! DORESC SA VIN si IN PTA Universitatii, sa protestez sportiv anti-sistem asa cum am facut-o la Timisoara!!! Se poate???

    • 2 februarie 2012 at 0:01

     @Stefan Cojocnean
     Nu vad de ce nu … toti cei care vor sa vina si sunt curati la suflet sunt bine veniti … dar este foate bine daca ramai si in Timisoara … si acolo trebuie sa fiti in strada.
     Astazi au iesit si minerii … se pare le-au promis marire de salarii si au plecat la casele lor… nu cred ca le vor mari salariile … ii pacaleasc ca se intoarca in mina … de fapt sa nu mai iasa in strada
     Important este sa fie lume in cat mai multe orase din tara … eu asa cred … doar asa vor intelge ca ne-am saturat.

    • quadratus
     2 februarie 2012 at 2:34

     De la Oradea alaturi de voi cei din Bucuresti care cereti demnitatea poporului roman inapoi. Va multumesc si rezistati. Si Oradea se misca, mai timid, da se misca 🙂
     Io as zace, asa în felu meu ardelenesc, sa inteleaga nenea matelotu ca tre sa plece , nu doar ca ne-am saturat! Lui inca îi umbla mintea la comasate… treaba lui numa cand s-o arde sa nu zaca ca-n “interventiile” de pana acuma ” Ma ce mult bine v-am facut io voua si ui cum ma rasplatiti voi ”
     zamolxe

     • 2 februarie 2012 at 11:41

      @quadratus
      Multumesc ca va miscati Oradea! … chiar daca timid este foarte bine ca va miscati

 5. 2 februarie 2012 at 6:40

  Va sustin cu admiratie si respect!

 6. 2 februarie 2012 at 10:09

  “Acesta este un mesaj mai degrabă pentru politicieni decât pentru cetăţeni. Nu sunt aici nici în calitate de lider, nici ca reprezentant, nu există această «funcţie» în piaţa publică. Mă aflu aici ca «povestitor», şi vă aduc câteva poveşti scurte din Piaţa Universităţii. Chiar dacă sunt aici cu voi, inima mea este alături de oamenii din Piaţă, acasă. Unii dintre ei protestează de două săptămâni la rând la minus 15 grade Celsius. Aici, în piaţa publică, este locul în care se află conştiinţa democratică a României. Aşadar, alăturaţi-vă pentru a-i aplauda împreună pe oamenii care au restaurant democraţia în România. Sunt timpuri dificile, în care o ţară nu are încredere în politicienii ei, dar are încredere în cetăţenii ei. Însă ar trebui să aibă încredere în ambele entităţi. Acesta este cel mai important mesaj din Piaţa Universităţii: «Vrem să avem încredere în politicieni/ vrem să avem încredere în democraţie/ vrem să avem încredere în instituţiile publice. Dar nu faceţi să ne fie atât de greu».
  Am fost martor la un mic miracol în Piaţa Universităţii: oamenii au venit împreună, de la studenţi, activişti, pensionari şi până la oameni care lucrează în companii/corporaţii şi au salarii foarte bune. Toţi au venit împreună şi au scandat împreună. Nu este atât de simplu să spui: «Nu vrem ca Guvernul actual să plece». Bineînţeles că vrem ca Guvernul actual să plece; aceasta este o schimbare imediată şi necesară. Dar totodată avem nevoie de schimbări mai profunde. Nu vrem să-i schimbăm pe deţinătorii puterii actuale şi să ne trezim în anul următor în aceeaşi situaţie.
  Aşadar, dragi politicieni de la guvernare sau din opoziţie, vă rog, ascultaţi, pentru schimbare: să preţuim acest moment în care politicienii ascultă, iar cetăţenii vorbesc. Dragi politicieni de la guvernare, dialogul nu înseamnă să trimiteţi trupe de ordine care să bată oamenii. Acesta nu este dialog. Aceasta nu este democraţie. Aceasta nu este o situaţie de care să vă aparaţi. Acesta este un lucru de care să vă fie ruşine, vouă şi oamenilor care au hotărât să se întâmple asta. Partide de opoziţie, nu este uşor, poate vă bucuraţi că oamenii au ieşit în stradă, dar poate anul următor vor fi din nou acolo în stradă dacă veţi câştiga alegerile. Vă rog, ascultaţi! Ascultaţi-i! Am fost într-adevăr martor la un mic miracol. Oamenii din toate categoriile au venit împreună şi au găsit ceva care i-a unit, au găsit solidaritate. Nevoia de schimbare, de a avea o voce, i-a adus împreună. Să nu oprim asta!
  Să vă dau un exemplu legat de suporterii galeriilor de fotbal (ei sunt huliganii, aşa au fost prezentaţi de mass-media). Am descoperit că sunt oameni absolut normali, tineri, cu studii. Am descoperit şi activişti civici şi ecologişti care, dupa ce au stat zile de-a rândul în Piaţă, au început să susţină celelalte grupuri (suporterii susţinându-i pe activişti, pensionarii pe studenţi, şi invers). Toate vocile (şi acest lucru este un excelent exemplu pentru ce s-a întâmplat în Piaţă), toţi oamenii, chiar dacă nu au auzit despre Roşia Montana Gold Corporation, bazată pe cianură şi corupţie, după zile de protest, au început laolaltă să strige că nu vor asta. «Vrem cianură pentru dictatură», scandau ei.
  Şi acesta nu este decât începutul, pentru că, probabil, Europa de Est are nevoie de o primavară democratică. După 20 de ani, oamenii nu au încredere în democraţie. Nimeni, sau aproape nimeni, nu vrea să o apere. Poate că după 20 de ani avem nevoie de o primăvară democratică. Şi aceasta va veni! Va veni dacă ei continuă să ignore oamenii, aşa cum s-a întâmplat în Spania, Israel, în SUA. Oamenii din Europa de Est se uită la Bucureşti. Avem prieteni în Serbia, Bulgaria, Ungaria care spun că trebuie să facem împreună un lucru ca acesta. Spun că avem nevoie de schimbare. Aşadar, nu vreau să spun prea multe în continuare. Însă spun asta: timp de două săptămâni la rând sunt acolo, în piaţa publică, alături de oameni pe care nu-i ştiam înainte, chiar şi alături de oameni care nu au case şi trăiesc în stradă. Ei au venit cu toţii acolo şi au protestat alături de noi. Am rămas fără voce de mai multe ori, dar am câştigat în schimb speranţa din noi.
  Vă mulţumesc!”

  Claudiu Craciun/31 ian 2012/ P.E/ Bruxelles

 7. anti revolutionar
  2 februarie 2012 at 10:18

  De când a deschis ochii pe lumea asta, ciudățenia struțo-cămilo-capro-varzistă numită USL pretinde că ar fi un soi de Făt Frumos care o să se dea de trei ori peste cap și ne va salva de teroarea „portocaliilor”. Privită de aproape, alianța USLinoșilor arată însă clar ceea ce este ea în realitate: caricatura unui balaur handicapat, care agită spre lume două capete și jumătate. Primele două, cele aparent întregi sunt PSD-ul și PNL-ul. Iar jumătatea de căpățână care le ține companie este PC-ul scos ca printr-o scamatorie, din buzunarul soios al lui Dan Voiculescu.

  Dar adevăratul camarad de arme al PSD-ului condus de Victoraș Ponta este PNL-ul lui Crin Antonescu. O caricatură de politician ce se crede un brav urmaș al Brătienilor. Dar în realitate este doar un somnorici care, deși nici el însuși nu știe dacă a apucat să se trezească ori vorbește prin somn, scuipă vorbele lătrat, precum Hitler în zilele lui cele mai proaste. Iar amândoi – omul PC-ului nu prea contează în această ecuație- au anunțat că vor declanșa „Apocalipsa putoroșilor”. Sau după cum o numesc ei greva parlamentară

 8. 2 februarie 2012 at 11:05

  Culcer: TVR e o institutie stalinista, demisionez si plec!
  poftim tupeu portiocaliu!

 9. 2 februarie 2012 at 12:17

  Stai sa treaca frigul asta sa vezi ca o sa iasa mai multi oameni.

  • 2 februarie 2012 at 12:49

   @Daniel Urda
   Este crimnal de frig afara … acum in Piata stau doar cei care sunt cat de cat sanatosi si rezistenti la frig … cu trei hernii dedisc si o operatie la rinichi chiar nu mai pot sa stau decat maxim 15 minute acolo.

 10. Asterisc
  2 februarie 2012 at 14:13
 11. 2 februarie 2012 at 15:01

  Eu cred ca e vorba despre un aspect de comunicare. Vezi si “Viermii si lipsa de comunicare” la http://mirceahamza.com/?p=1891.

 12. zincabeiu
  2 februarie 2012 at 16:48

  Of, de-ar fi cald afara ! Mai e putin,,,Va respect pe cei care sunteti constant in Piata.Contati si pe mine, dar iarna asta artroza si-a facut de cap. Prevad o ” Primavara de la Bucuresti” care va intra in istorie.

 13. 2 februarie 2012 at 19:07

  Imi cer scuze Theo ca nu am mai trecut de mult pe aici,,,de fapt ,pe niciunde ..probleme …Totusi un lucru nu inteleg si nimeni nu comenteaza nimic .Ce parere ai despre faptul ca Mircea Banias proaspat demisionat din PDL s-a inscris in PC si nu oricum ,pe post de conducere …Deci este in USL 🙁 Este o mare bataie de joc ! Nimeni nu zice nimic….USL se face ca ploua…

  • 2 februarie 2012 at 20:39

   @maiahome
   Buna Maia … ma bucur ca ai trecut pe la mine
   Am vorbit despre asta si cu cativa din Piata Universitatii … este simplu … cahiar daca este neplacut …. USL mai are nevoie de cateva voturi … nu stiu cate …. ca sa aiba majoritate in Parlament .. ca sa il dea jos pe boc si sa il suspende pe basescu … ca sa scapam …. sigur ca mai bine ar fi daca udmr-ul ar iesi de la guvernare … dar cum nu ies … banias asta nu este chiar asa de rau … … cum ar fi daca aia de la unpr Oprea. Diaconescu, si restul ar vrea sa intre in usl … eu cred ca ar fi mult mai rau

   • Emil Vulcanescu
    4 februarie 2012 at 17:17

    Theodora
    UDMR-ul , ” IO TRAGE ” lu’ Satanail Cotrocensis.
    ” Ai putintica rabdare ”
    Sa fii iubita …
    Cu stima Emil

 14. Cantemir
  2 februarie 2012 at 20:28

  Off-topic: E oficial! Romania are numai 19 milioane de locuitori:
  http://camarasdelumini.wordpress.com/2012/02/02/romania-are-numai-19-milioane-de-locuitori/

 15. 2 februarie 2012 at 21:48

  Gata cu piata! m-a trimis coana Nutzi la munca!!!
  ehei numai e mult si o voi trimite si eu pe ea inapoi unde ii este locul: PE CENTURA!!!!!

  • 2 februarie 2012 at 23:14

   @olimpiu65
   Olimpiu chiar ma enervezi …sa nu imi spui ca mergi in Piata si trecem unul pe langa altul si ca nu vreu sa vorbesti cu mine

  • Emil Vulcanescu
   4 februarie 2012 at 17:09

   @ Olimpiu65
   Centura sa fie A3 , ca ii fac fetele parul cret si ochii violeti !
   Sa fii iubit…
   Cu stima Emil

 16. Rebeca
  3 februarie 2012 at 13:53

  NU!

 17. Mariana
  5 februarie 2012 at 20:16

  Respect si sustinere din adancul sufletului pentru protestatarii din Piata Universitatii.Si noi protestam la Cluj,si o vom face in continuare.
  Va sunt alaturi si va iubesc.

 18. 2 februarie 2012 at 21:11

  Revoltatii din Craiova sunt cu voi. Zilnic se strang in Piata Mihai Patrscu Viteazul. Putini dar viteji. Nu sunt mereu aceeasi. Se vehiculeaza ca ar fi platiti de cineva. Manipularile obisnuite care prind la inocentii care nici macar nu-si dau seama de situatia economica si sociala in care au ajuns datorita Sefului de Stat alias Presedintele. Antonescu a platit cu viata. Basescu se pare ca va fi vesnic. Justitie corupta si total aservita unor mafii creeate in timp, legi aberante ce anuleaza principiile dreptului, politie incaompetenta, procurori aserviti intereselor de clan, politicieni sfidatori si opulent de bogati desi nu au afceri decarate, medici umiliti nevoiti sa place, profesori dezgustati de tratamentul la care sunt supusi. Cele mai vulnerabile categorii sociale batranii, persoanele cu handicap, copii cu deficiente si handicap ca si familiile lor condamnati la infometare. Nu asta este Roamnia la cere am visat. Toti cei ce inca nu v-ati trezit, sunteti demni de mila si partasi prin nepasre la genocid. Zilnic posytez pe you tube filmulete din Piata mihai Vitezaul, cu bune si rele.http://www.youtube.com/watch?v=NOXktvMJQ3Q&list=UUcrun7S8Dgm2LEyyyDuTnZA&feature=plcp&context=C3edd528FDOEgsToPDskLiiQbeNhhOD_Ol-_2ZTzSu

 19. 2 februarie 2012 at 21:35

  @neagoe
  Multumesc Craiova!

Lasă un răspuns


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function giornalismo_related_stories() in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php:58 Stack trace: #0 /home3/cristihaicase/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /home3/cristihaicase/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home3/cristiha...') #2 /home3/cristihaicase/public_html/index.php(17): require('/home3/cristiha...') #3 {main} thrown in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php on line 58