Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

14 mai 2021

Preda vrea ca presedintele sa poata dizolva Parlamentul oricand


In cadrul conferintei de la Institutul de Studii Populare, de astazi 12 martie 2010, Cristian Preda a sustinut nevoia unei revizuiri ample a Constitutiei, avansand propunerea ca Romania sa aiba un Regim semi-prezidential cu puteri sporite pentru Presedinte.

“Ar trebui sa existe un articol prin care presedintele sa poata dizolva Parlamentul, indiferent de momentul in care criza se produce, nu ca acum cand poate fi dizolvat doar in situatia in care un Guvern nu este votat. Crizele politice apar nu doar la formarea guvernului, ci apar si pe parcurs. Este sanatos, ca un mijloc de depasire a unor crize in relatia dintre guvern si Legislativ, ca un factor constitutional sa dispuna de capacitatea de a dizolva Camerele”

Cristian Preda a sustinut de asemenea introducerea unei prevederi constituţionale care sa-l oblige pe Presedinte sa prezideze reuniunile guvernului.

Tags: , , , , , , ,

No Responses “Preda vrea ca presedintele sa poata dizolva Parlamentul oricand”

 1. 12 martie 2010 at 22:56

  Poate ar trebui ca o prima prevedere constituţionala foarte importanta dealtfel, sa mai introduca macar un mandat primului domn al Romaniei, ca-i prea bine si frumos sa stai pe putere

 2. 13 martie 2010 at 7:17

  unde am ajunge daca am da in mana unui singur om posibilitatea de a desconsidera vointa poporului oricand ar crede de cuviinta.
  mai ales in situatia de fata, cand omul cu pricina este zeus, cata incredere poti avea in buna judecata a unuia care interpreteaza constitutia cum ii vine la indemana sau o ignora cand nu-i convine?

 3. 13 martie 2010 at 8:25

  Imi plac unele dintre ideile lui Cristian Preda,mai ales cea cu parlamentul bicameral pentru care si-a atras critici de la basescieni.
  Dar nu sunt de acord cu ce spune aici.Deloc.

 4. 13 martie 2010 at 12:40

  Thodora ,Preda este politrucul de serviciu a lui Basescu ,isi serveste Stapanul,un weekend minunat !

 5. matilda
  13 martie 2010 at 13:55

  Te miri ? Cretinii ăştia vor să ne desfiinţeze şi pe noi…

 6. 13 martie 2010 at 16:56

  ….. da o lege care sa dizolve presedintele si prostia ..nu aa????? 🙂 🙂 🙂

 7. 22 martie 2010 at 11:37

  Multumesc pentru un blog interesant

Lasă un răspuns