Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

13 iunie 2024

Premierul chinez Li Keqiang va vizita România


Victor Ponta si  Li Keqiang

Premierul chinez, Li Keqiang, va efectua o vizită oficială în România unde va participa la reuniunea liderilor China – Europa Centrală și de Est (ECE), în calitate de invitat al premierului român Victor Ponta.

XINHUA – Victor Ponta: Viitoarea reuniune China – CEE va impulsiona dezvoltarea relaţiilor cu China şi partenerii regionali

Apropiatul summit al liderilor din Europa Centrală şi de Est (ECE) “reprezintă o oportunitate extraordinară pentru România de a dezvolta relaţiile cu China, dar şi relaţiile Chinei cu partenerii săi regionali”, a declarat premierul român Victor Ponta, în cadrul unei conferinţe de presă, preluat de agenţia chineză XINHUA.

Este o întâlnire politică la cel mai înalt nivel, iar faptul că Guvernul de la Bucureşti şi România sunt organizatori reprezinta o oportunitate extraordinară de a dezvolta atât relaţiile noastre cu China, cât şi relaţiile regionale”, a spus primul ministrul Victor Ponta.

Victor Ponta a mai arătat că ţările participante la reuniune vor evalua punerea în aplicare a temelor de cooperare stabilite la Varşovia şi vor identifica proiectele de cooperare în domenii cum ar fi energia, agricultura, infrastructura, transporturile, IT şi turism.

Reuniunea liderilor va fi urmată de un alt eveniment major, a declarat Ponta, şi anume Forumul Economic şi Schimburilor China – ECE. Acesta a arătat că aproximativ 1.000 de oameni de afaceri au confirmat participarea, dintre care 300 din China, 400 din România şi 300 din ţările ECE.

Primul ministru român a mai declarat că un număr semnificativ de memorandumuri şi acorduri vor fi semnate între China şi România, privind “declaraţii politice, scrisori de intenţie în domeniul energetic, sanitar – veterinar, în zona de cooperare culturală şi o serie de contracte comerciale”.

Sursa: dantomozei.ro

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

One Response “Premierul chinez Li Keqiang va vizita România”

Lasă un răspuns


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function giornalismo_related_stories() in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php:58 Stack trace: #0 /home3/cristihaicase/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /home3/cristihaicase/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home3/cristiha...') #2 /home3/cristihaicase/public_html/index.php(17): require('/home3/cristiha...') #3 {main} thrown in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php on line 58