Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

15 mai 2021

Prietenia


Ce este de fapt prietenia? Cum si de ce se imprietenesc doi oameni ? Cat rezista o prietenie? Cum se pierde o prietenie? Exista prietenie adevatara? Poti sa iti deschizi cu adevarat sufletul in fata cuiva? Sunt intrebari pe care mi le pun adesea si la care, inca  nu am raspuns.

Nu, nu va speriati, nu am de gand sa copiez aici definitii, nu asta urmaresc. Nu fac altceva decat sa transfer cateva ganduri  din mintea mea,  pe blog, in speranta ca voi gasi printre cititorii blogului meu persoane care sa, cum sa zic , sa rezoneze cu mine.

Sunt un om bun la suflet, imi pasa de cei de langa mine. Durerea, suferinta, supararea sau necazul vreunui coleg, vecin sau prieten nu ma lasa rece.

In viata, am fost surprinsa de cateva gesturi de adevarata prietenie,  pe care oameni de langa mine, simpli colegi sau vecini le-au facut atunci cand aveam nevoie disperata de ele. Am fost surpinsa pentru ca,  pana atunci, nimic din atitudinea lor nu ma lasa sa inteleg ca  ma pot baza pe ei

Au fost si situatii, insa,  cand cei pe care i-am ajutat la un moment dat, m-au dezamagit. Din pacate, balanta se inclina in favoarea celor care m-au dezamagit.

Cu toate acestea continui sa cred si sa sper ca cei mai multi oameni din jurul meu sunt buni, ca nu imi vor raspunde cu rau la binele primit, ca sunt importanta pentru ei. Cu toate astea continui sa nu raspund cu rau la rau desi recunosc ca am momente  cand sunt tentanta sa fac asta.

In ultima perioada am inceput sa ma intreb daca nu cumva  gresesc eu, poate ca nu trebuie sa astept neaparat sa mi se raspunda cu bine la bine. Poate ca am pretentii prea mari de la cei pe care ii consider la un moment dat prietenii mei. Poate ca, atunci cand am probleme, nu trebuie sa apelez la ei, la cei pe care ii consider prieteni si pe care i-am ajutat candva. Dar,  daca nu la ei atunci la cine? La dusmani? Dar daca nu am dusmani?  Sau poate ca nu trebuie sa apelez la nimeni, poate trebuie sa ma descur singura, sa nu cer si sa nu astept ajutor.

Tags:

Lasă un răspuns