Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

16 aprilie 2024

Republica Populară Chineză sarbatoreste la 1 Octombrie Ziua Naționala. La mulți ani China!!!


 

steag ChinaRepublica Populară Chineză sarbatoreste la 1 Octombrie Ziua Națională

La mulți ani China!!!

Republica Populară Chineză, proclamată la 1 octombrie 1949, este cel mai întins stat în Asia de Est, cel mai populat stat de pe glob si are cel mai vechi sistem de limbă scrisă utilizat în lume.

Peste doar 4 zile se implinesc 68 de ani de la stabiliea relaţiilor diplomatice dintre China şi România. La 5 octombrie 1949, deci dupa numai 4 zile de la proclamație, s-au restabilit relațiile diplomatice dintre Romania si China, la nivel de ambasada la Bucuresti si Beijing.

China este una dintre cele cinci membri permanenți de Securitate al ONU si  are una dintre cele mai vechi civilizații, compusă din state și culturi datând mai mult de șase milenii.

Ceremoniile pentru Ziua Naţională a Chinei încep la 1 octombrie şi se sfârşesc pe 7 octombrie.

Republica Populară Chineză un mare si devotat prieten al Romaniei

Pro memoria:

China a fost singura mare putere a lumii dispusa la un angajament de razboi cu Uniunea Sovietica, in august 1968, pentru a apara Romania in fata pericolului extrem si iminent de agresiune si ocupatie militara din partea fortelor Tratatului de la Varsovia.

Romania poate conta in apararea independentei sale pe sprijinul poporului chinez” a declarat la 23 august 1968 Zhou Enlai, Premierul Consiliului de Stat.

România a fost a treia ţară care a recunoscut Republica Populară Chineză.

În luna mai a anului 1970, când România a fost lovită de mari inundaţii, guvernul Chinei i-a oferit un ajutor în valoare de 52.600.000 yuani ,echivalentul a aproximativ 25.000.000 dolari americani, reprezentând aproximativ o treime din ajutorul primit atunci de România.

În octombrie 1971, România s-a numărat printre ţările care au iniţiat rezoluţia ce a condus la restabilirea poziţiei legitime a Republicii Populare Chineze în Organizaţia Naţiunilor Unite, în cursul sesiunii celei de a 26-a Adunări Generale a ONU.

În mai 2003, când poporul chinez rezista „gripei atipice”, când, unele după altele, delegaţiile străine îşi amânau vizitele dinainte stabilite, prim-ministrul Adrian Năstase, din proprie iniţiativă, a propus să întreprindă o vizită în China, vizită pe care preşedintele Hu Jintao a elogiat-o, ca expresie a profundei prietenii sino-române, potrivit zicalei „sentimentele adevărate la nevoie se cunosc”. În iunie 2004, China şi România au stabilit între ele relaţii de parteneriat amplu de prietenie şi cooperare.

Armata de teracota

armata de teracota 1

Marele Zid Chinezesc

Marele Zid Chinezesc

Tianmen Mountain

Tianmen Mountain

Monumentul Eroilor Poporului

People's Heroes Monument

Temple of Heaven

Temple of Heaven

Shanghai Pudong

Pudong

Yangzhou Slender West Lake

Yangzhou Slender West Lake

Qianmen Street

Qianmen Street

Zigong Lantern Festival

Zigong Lantern Festival

Hai River

Hai River

Anxi Qingshuiyan Temple

Anxi Qingshuiyan Temple

Nantou Sun Moon Lake

Nantou Sun Moon Lake

Qianling Mausoleum (Tang Dynasty)

Qianling Mausoleum (Tang Dynasty)

Pearl River Guangdong

Pearl River,Guangdong

Foguang Avenue in Yungang Grottoes, Shanxi

Foguang Avenue in Yungang Grottoes,Shanxi

Mati Temple Grotto, Gansu

Mati Temple Grotto,Gansu

Yellow Mountain –  Mountains Huang,  Anhui

Mt.Huang. Anhui.

Yellow riverYellow river

Dongchuan, Yunnan, Read land.

Dong ting lake bridge

Dong ting lake bridge

The Nyingchi rouland woodlands scenery pictures

The Nyingchi rouland woodlands scenery pictures

Tags: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function giornalismo_related_stories() in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php:58 Stack trace: #0 /home3/cristihaicase/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /home3/cristihaicase/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home3/cristiha...') #2 /home3/cristihaicase/public_html/index.php(17): require('/home3/cristiha...') #3 {main} thrown in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php on line 58