Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

15 mai 2021

Sa o ajutam pe Kassandra


Aceasta este Kassandra

Ar putea sa fie fetita mea, a ta sau a voastra

Stiu ca voi, cititorii blogului meu, sunteti ca mine, oameni simpli, care nu au o situatie materiala deosebit de buna. Stiu ca nu aveti vile, masini scumpe, conturi in banci, bijuterii.

Sigur ca celor bogati le-ar fi mult mai usor sa ajute.

Sigur ca nici nu ar simti lipsa banilor donati.

Cati dintre bogatii Romaniei se vor implica?

Din 580 RON , ajutorul meu de somaj, voi dona ceva pentru Kassandra.

DAR DIN DAR SE FACE RAIUL spunea bunica mea.

Dumnezeu sa o odihneasca!

Din putinii nostri bani putem  sa producem IMPREUNA un MIRACOL.

IMPREUNA SUNTEM PUTERNICI!

HAI CA SE POATE!Fostul internaţional Iosif Rotariu şi soţia lui, Dana, au hotărât să înfieze o fetiţă. S-au decis pe loc, fără discuţii, doar dintr-o singură privire, şi aceea împăienjenită de lacrimi. Micuţa Kassandra era doar un boţ de carne strivit de propriile-i rude. Abandonată de părinţi, a fost lăsată în grija bunicii sale, care a bătut-o însă crunt luni întregi. Kassandra a ajuns în cele din urmă la spital, imobilizată şi cumplit de slabă. “Din ancheta medico-legală reiese că nu era un punct nelovit pe corpul ei. Era arsă cu ţigara şi îi fusese turnat acid sulfuric pe faţă“, povesteşte Dana Rotariu.

Găsiţi prin intermediul bisericii
Cum a aflat familia Rotariu despre situaţia micuţei? “Am primit un telefon de la o doamnă psiholog. Avea o voce disperată, m-a rugat să merg să văd o fetiţă de care şi ea a aflat întâmplător la coafor. Ne-a găsit prin intermediul bisericii. A căutat o familie binevoitoare care poate să o ia. Eu mai luasem un copil în plasament, iar datorită acestui lucru puteam să o iau pe Kassandra în regim de urgenţă. Ea era gata de externare şi nu aveau unde să o ducă, fiindcă era imobilizată la pat. Nu o lua nicio direcţie de copii”, povesteşte Dana Rotariu.

Trei operaţii, 100.000 de euro
În decurs de un an şi patru luni, fetiţa a fost supusă la 24 de intervenţii chirurgicale, din cauza faptului că avea foarte multe oase rupte. Nici acum nu îşi poate folosi mâinile şi un picior, iar maxilarul necesită o operaţie imediată.
Până acum, soţii Rotariu au cheltuit 40.000 de euro, însă greul abia acum începe. Kassan­dra mai are nevoie de trei intervenţii, pe care le poate face doar în străinătate, la Strasbourg. Prin emisiunea “Dăruieşti şi câştigi”, de la Pro TV, a primit 4.000 de euro, dar până la strângerea sumei necesare, aproape 100.000 de euro, e cale lungă. “Pentru operaţia de la maxilar ne trebuie 5.000 de euro, care înseamnă trei zile de spitalizare, plus operaţia. Fiecare operaţie de la mâini şi picior costă 30.000 de euro. Sper să găsim banii, pentru că micuţa noastră Kassandra are un înger păzitor care ne-a călăuzit spre ea”, a mai spus Dana Rotariu.
Kassandra se pregăteşte pentru primul Crăciun adevărat. Sub brad şi-a pus pantofiorii, pentru cadouri. Un pantofior mai mare, unul mai mic, după cum îi sunt acum picioruşele. Râde şi spune poezii… Roti a salvat un îngeraş.

La început, doctorii îmi ziceau că sunt nebună, că nu ştiu în ce mă bag. Acum, pot să spun că suntem fericiţi
Dana Rotariu, mama adoptivă

FETITA INFIATA DE ROTARIU A SUFERIT 24 DE INTERVENTII CHIRURGICALE SI INCA NU ISI POATE FOLOSI MAINILE SI UN PICIOR!

La numai patru ani, Kassandra a cunoscut deja partea urata a vietii. Mama ei a abandonat-o si a devenit povara pentru bunica in grija careia a ramas. Fara mila, femeia a chinuit-o teribil: a zdrobit-o in bataie pana i-a rupt oasele, a ars-o cu tigara si aproape a lasat-o sa piara de foame. “Din ancheta medico-legală reiese că nu era un punct nelovit pe corpul ei. Era arsă cu ţigara şi îi fusese turnat acid sulfuric pe faţă”, povesteşte Dana Rotariu.
Mai mult moarta decat vie, copila a ajuns la spital, iar medicii si-au dat seama ca fetita trebuie salvata. Au cautat o familie cu suflet, care s-o infieze. Fosta glorie a nationalei de fotbal, Iosif Rotariu, si sotia lui au adoptat-o. Incearca sa o faca sa uite de teroare si dureri. Care au lasat, insa, urme adanci: fetita are nevoie de proteze pentru sold si maini, care costa peste 100 000 de euro.
“Era piele si os, avea, am inteles de la domnul doctor, 24 de interventii chirurgicale cu anestezie generala. Acolo la spital am aflat ca a fost batuta, maltratata.”Dana Rotariu, mama adoptiva a Kassandrei.
Cea care i-a devenit mama adoptiva isi aminteste ca i-au dat lacrimile cand, de pe patul de spital, fetita a implorat-o cu glas stins sa o ia acasa.
“În primele şase luni n-am dormit nicio noapte. Se trezea plângând, avea coşmaruri din oră în oră. Când am luat-o, avea carne vie pe spate”, povesteşte Iosif Rotariu.
Ca si cum nu a patimit de-ajuns, Kassandra sufera si de o boala care ii macina oasele. Parintii adoptivi au dus-o la clinici din Occident, unde fetita a suferit mai multe interventii chirurgicale.
Ce este osteomielita
Boala de care suferă Kassandra se numeşte osteomielită şi este o afecţiune gravă a sistemului osos. Boala e provocată la copii de infecţii puternice care se infiltrează în oase şi distrug articulaţiile. Tratamentul înseamnă luni de zile de antibiotice, după care articulaţiile distruse sunt înlocuite cu proteze pentru ca organismul să se poată dezvolta.
Trei operaţii, 100.000 de euro
În decurs de un an şi patru luni, fetiţa a fost supusă la 24 de intervenţii chirurgicale, din cauza faptului că avea foarte multe oase rupte. Nici acum nu îşi poate folosi mâinile şi un picior, iar maxilarul necesită o operaţie imediată.
Operatiile pe care a trebuit sa le faca Kassandra, 24 la numar numai in ultimul an au costat familia lui Rotariu 40.000 de euro. Însă greul abia acum începe. Kassandra mai are nevoie de trei intervenţii, pe care le poate face doar în străinătate, la Strasbourg. “Pentru operaţia de la maxilar ne trebuie 5.000 de euro, care înseamnă trei zile de spitalizare, plus operaţia. Fiecare operaţie de la mâini şi picior costă 30.000 de euro. Sper să găsim banii, pentru că micuţa noastră Kassandra are un înger păzitor care ne-a călăuzit spre ea”, a mai spus Dana Rotariu.
Daca vrei sa o ajuti pe Kassandra, mai jos se afla conturile in care se pot trimite bani:

Cont lei: RO34BRDE360SV18398993600
Cont euro: RO70BRDE360SV80487003600
Cont dolari: RO29BRDE360SV96418133600
Titular: Daniela Liliana Rotariu

Site: www.iosif-rotariu.blogspot.com

Tags: , , , , , , , ,

No Responses “Sa o ajutam pe Kassandra”

 1. 11 aprilie 2010 at 10:32

  Ce oameni fara suflet. Eu pentru asemenea specimene as introduce pedeapsa cu moartea.

 2. 11 aprilie 2010 at 17:05

  Esti un OM bun, Teodora ! Multumesc.

 3. 11 aprilie 2010 at 21:22

  Theodora, intotdeauna ma gandesc ca poate se vor inmuia inimile celor care se scalda in bani si vor dona din multul lor ca sa faca o fapta buna.Nici nu s-ar simti, sa zicem ca ar renunta la o zi de shopping sau un weekend la nu stiu ce hotel.
  Sa-ti dea Dumnezeu sanatate fiindca donezi.Acum nu pot dona nimic.Nu avem,din pacate. 🙁

Lasă un răspuns