Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

7 decembrie 2022

Subventii la intretinere doar pentru saraci


Deoarece bugetele primariilor s-au miscorat primarii marilor orase din tara cauta solutii pentru compensarea eliminarii subventiilor guvernamentale la apa calda si caldura.

Primarul Bucurestiului Sorin Oprescu a declarat ca ii poate ajuta doar pe cetatenii cu venituri medii nete sub pragul de 1500 de lei pe membru de familie.

Pretul cu TVA al apei calde va creste de la 119 lei la 298 de lei gigacaloria. Pretul energiei termice pentru incalzire creste de la 119 lei pe gigacalorie la 167 pe gigacalorie.

Potrivit calculelor efectuate pe aceste date, pentru un apartament mediu din Bucuresti (2,5 camere), intretinerea medie lunara (apa calda si incalzire) se va mari cu 72%.

Intretinerea pe perioada iernii va creste si ea cu 65,3% fata de anul trecut.
Intretinerea fara subventii va fi achitata si de cele 16.400 de firme din Capitala care au sedii in apartamente de bloc.

Daca se va tine cont de propunerea edilului Capitalei, aproximativ 48% dintre actualii beneficiari ai sistemului centralizat de termoficare vor plati gigacaloria la un pret subventionat.

Aceasta subventie se va acorda gradat, in functie de marimea veniturilor, astfel incat cei cu pensii si salarii minime vor beneficia de o subventie de 100%.

Aproape un milion de bucuresteni din cei peste 1,7 milioane racordati la sistemul centralizat de termoficare vor plati apa calda la un pret marit de trei ori.

Sursa: Ziare.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

No Responses “Subventii la intretinere doar pentru saraci”

 1. 23 iunie 2010 at 15:50

  Mda, eu nu mai cred nimic – oricum cei cu venituri minime, sau fara, vor fi mult mai multi decat in anii precedenti! 🙁

 2. 23 iunie 2010 at 18:51

  Eu mi-am pus de acum apa calda in termos. Sper sa imi ajunga sa trec iarna 🙂

 3. Rox
  25 iunie 2010 at 14:36

  Aici e o chestie putin mai complicata. Toata lumea vorbeste de gigacalorie pentru locuitorii de la bloc. Totusi, multi cetateni nu locuiesc la bloc. Poate nu sunt eu informata dar celor care nu locuiesc la bloc li se factureaza totul la pret normal, ori ei nu sunt la fel de cetateni, cot la cot cu ceilalti ? Pe astia cum ii subventionam ?

Lasă un răspuns