Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

22 februarie 2024

Supozitii


semn

De ce nu a fost localizat semnalul GSM al telefonului medicului Radu Zamfir? De ce nu s-au folosit coordonatele transmise de medicul Zamfir cu ajutorul Google Maps? De ce minte STS-ul ca nu a primit  aceste coordonate? De ce directorul STS Marcel Opris a refuzat sa raspunda la intrebarile jurnalistilor?

1. Incompetenta operatorilor de telefonie mobila si a celor de la STS. Din pacate o mare parte a angajarilor nu se fac pe criteriile corecte cum ar fi  experienta, profesionalismul ci pe alte  criterii.

2.  Au incercat sa deturneze atentia romanilor de la dezvaliurea facuta de Antena 3 despre Ioana Basescu. Pentru asta trebuia creat un eveniment si au profitat de nenorocire. Daca ii salvau mai repede nu era un eveniment suficient de puternic, s-ar fi vorbit o zi dupa care s-ar fi revenit la discutia despre Ioana Basescu care a fost prinsa cu banii de la Gazprom. Sa ne aducem aminte cat de agresiv a reactionat Basescu la intrebarea jurnalistului de la Antena 3 Ionut Cristache. A reactionat violent pentru ca il deranja foarte tare acesta dezvaluire. Nu ii credeti in stare? Credeti ca pentru ei vietile unor oameni conteaza?

3. STS-ul a vrut sa ne convinga ca el nu se ocupa cu urmarirea romanilor.

Tags: , , , , , , , , , , ,

26 Responses “Supozitii”

 1. grigore
  2 februarie 2014 at 14:14

  Au lasat totul pe seama sistemului de urgenta si romatsa precum si a convorbirilor intre doctorii de la bucuresti si medicul Zamfir!

 2. ALM
  2 februarie 2014 at 14:52

  “1. Incompetenta operatorilor de telefonie mobila si a celor de la STS.”
  Greşit! Nu este vorba de incompetenţa operatorilor de telefonie mobilă, ci de limitări ale aparaturii care deserveşte sistemul GSM. Sistemul este conceput să asigure acoperirea şi nu localizarea. Acolo unde există mai multe antene (relee) se poate face şi o localizare aprozimativă. Similar şi pentru operatorii de la STS, cu excepţia faptului că nu s-au implicat mai mult, mulţumindu-se să retransmită informaţiile primite de la Vodafone şi Orange.
  2. Nu cred acest scenariu. Repet, cred că e vorba de neimplicare suplimentară, respectiv nu a avut loc coroborarea tuturor informaţiilor şi colaborarea activă cu ROMATSA şi MApN. Personal, consider că este o problemă organizatorică şi de legislaţie.
  3. Nu e nimic de convins. Stim că, atunci când au ordin, reuşesc să identifice cu suficientă precizie locul unde se află un telefon mobil. Nu cred nici povestea cu ascultarea în vrac a românilor. Doar dacă suferiţi de sindromul “pacepa” …
  4. Nu este lipsit de interes faptul, dezvăluit de Antena 3, că exista o “bisericuţă” între STS şi ROMATSA, respectiv prietenia în afaceri între generalul Opriş şi generalul Tudor Tănase. Wikipedia spune că Tudor Tănase a avut funcţii în “Unitatea Specială R”, din cadrul MAI. Minciunică, “Unitatea Specială R” făcea parte din DSS – CTOT! A fost transformată în 1992 în STS şi a devenit organism autonom (?), sub conducerea CSAT.

 3. Judyindesguise
  2 februarie 2014 at 15:58

  Cred ca Theodora intuieste corect.

  STS avea coordonatele le la insusi Dr Zamfit, din primele clipe ale dezastrului. Ce a urmat (convingerea mea determinata de evenimente si conjunctura) n-a fost decat diversiune securista, pusa in slujba Famigliei baSSescu. Aveau coordonatele, trebuiau verificate in teren imediat mai ales ca intr-un areal aproape punctiform si necesarul de forte desfasurate ar fi fost mai redus.
  In paralel se puteau face si localizarile “trangulare”, “gonio” sau mai stiu de care si numai daca ajungerea salvatorilor in intersectia de coordonate comunicate de Dr. Zamfir ar fi dat cu certitudine “chix”, ar fi trebuit continuate alte piste.
  Dar NU! Eu cred ca s-a ales deliberat scandalul (cu orice pret – mai ales ca nu era platit de La Famiglia) fiindca numai un scandal nou ar fi facut sa se traga musamaua peste cele ale actualitatii (de atunci), Joana Basescu – NisGazprom si Joiana Basescu – Nana.

  • 2 februarie 2014 at 16:13

   @Judyindesguise
   da, foarte posibil … la astia nu ma mai mira nimic

  • ALM
   2 februarie 2014 at 17:49

   Încerc să-mi dau seama unde greşesc. Spuneţi că scandalul a fost deliberat, probabil că vorbim de un sabotaj al aeronavei, fiindcă altfel nimeni nu putea să prevadă accidentul şi decesul a două persoane. Personal nu cred! De mâine “Comisia Nana” îşi reia activitatea. Nu văd pentru ce trebuia cineva să aştepte la colţ un accident aviatic, cu atât mai mult fiind vorba de un zbor intempestiv, neplanificat.

   Cred că dr. Zamfir a transmis nişte coordonate exacte. Dar, din punctul de vedere al procedurilor, cine este dr. Zamfir? Vă daţi seama despre ce enormităţi vorbim? Dacă ar fi fost cineva dispus să trimită salvatorii pe baza coordonatelor în discuţie, legal era bun “de legat”. Cu toate acestea, dacă entităţile care au datoria localizărilor ar fi colaborat, sub conducerea unui centru unic de comandă, toate informaţiile existente (inclusiv coordonatele transmise de dr. Zamfir) ar fi micşorat substanţial aria căutărilor.

   De asemenea, a existat şi problema salvatorilor. Veşnicii “copii de mingii”, jandarmii, cei mai detestaţi şi iubiţi când trebuie să ne dea zăpada sau să ne pompeze apa. Bâlbâială, de la Alba sau de la Cluj, ambele la o distanţă mult prea mare faţă de locul accidentului. Au lipsit din lista de alarmare salvatorii montani şi localnicii din cătunele apropiate. Mare greşală, realitatea a dovedit că localnicii au fost primii salvatori.

   Acum Băsescu ne spune că STS-ul a făcut ce trebuia. Acelaşi lucru l-au făcut toţi! De ce a ieşit aiurea? Fiindcă nu a existat o coordonare de la un centru unic, de fapt o problemă de legislaţie. Culmea este că, din punctul meu de vedere şi din punct de vedere tehnic, Băsescu are dreptate. Să nu credeţi că am devenit băsist. Băsescu a transmis concluziile CSAT!

   • 2 februarie 2014 at 22:33

    @ALM
    nu cred ca ati devebit basist …. din pacate si imi vine sa urlu de nervi … se pare ca basescu are dreptate IN ACEST PUNCT … nu a existat un coordonator 🙁
    Asta nu o inteleg domnule ALM : “Cred că dr. Zamfir a transmis nişte coordonate exacte. Dar, din punctul de vedere al procedurilor, cine este dr. Zamfir? Vă daţi seama despre ce enormităţi vorbim? Dacă ar fi fost cineva dispus să trimită salvatorii pe baza coordonatelor în discuţie, legal era bun “de legat”. ” … de ce? de ce nu purteau sa foloseasca coordonatele alea?!

    • ALM
     2 februarie 2014 at 23:52

     Nu vreau să vă jignesc dar habar n-aveţi despre ierarhiile militare. Să vedem: STS este militar, ROMATSA are conducere militară, Jandarmeria este militară, SMURD este militar. Şi vine un civil, fie el doctor, să se bage în ciorba militarilor! Nu merge! O să meargă atunci când STS-ul va trece la MAI şi conducerea acţiunilor de salvare, în urma accidentelor aviatice, va avea o comandă unică. Rămâne pe afară ROMATSA. Nu prea e bine! Măcar să se dubleze la MAI serviciul de localizare, dacă n-o să se lase transferat.

     Băieţii şi fetele de la Antena 3 bat câmpii cu declaraţia lui Opriş de acum 5-6 ani. Un telefon celular poate fi localizat atunci când este recepţionat de minimum 3 antene. Opriş, când a spus că poate localiza în câteva minute un telefon mobil, se gândea la condiţii de recepţie optime, timpul consumat fiind din cauza calculelor şi transmisiei datelor obţinute de furnizorii de telefonie mobilă. De fapt, STS-ul nu face altceva decât să preia date de la furnizorii de telefonie mobilă. Asta în legătură cu localizările apelurilor 112. STS-ul munceşte din greu cu alte chestii, că d’aia e serviciu secret.

     • 3 februarie 2014 at 0:09

      @ALM
      Pai Zamfir nu se baga in nici o “ciorba”, el vroia doar sa fie salvat
      de ce este STS militar? nici ROMATSA nu ar trebui sa fie
      nu ma intereseaza la ce sa gandea … ma intereseaza ce a spus … nu are voie sa spuna ceva partial din care noi sa intelegem gresit …da, munceste din greu

    • ALM
     3 februarie 2014 at 0:20

     Avem o problemuţă de comunicare. Militarul nu aude decât dacă are ordin să audă! C-aşa-i în tenis!
     STS-ul este militar fiindcă aşa s-a născut: Unitatea Specială R! Şi, ca să nu miroasă a DSS a fost întâi trecut la MApN, apoi a fost rebotezat şi trecut în subordinea CSAT. Aceiaşi Mărie cu altă pălărie …
     Cu ROMATSA lucrurile sunt mai complicate. Aeronave civile au căzut mai puţine decât d-alea militare. Cum misiunile militare sunt … militare, şi serviciul de localizare şi salvare tebuie să fie militar.

   • Judyindesguise
    3 februarie 2014 at 22:03

    Domnule ALM, Tare as vrea sa va dati seama unde gresiti. Sustin intr-adevar ca “harmalaia” a fost deliberata dar dvs. va duceti si cred ca nu intentionat, doar din “greseala” prea departe cu gandul. Eu sustin o probabilitate foarte bine potentata atat de caracterul sefului suprem cat si de relatia sa cu STS sabotarea actiunii de salvare si admit ca nici cand s-a dat (daca s-a dat) ordinul de sabotare, “…nimeni nu putea să prevadă (…) decesul a două persoane.”.

    “Dar, din punctul de vedere al procedurilor, cine este dr. Zamfir?”
    Iertati-ma. Asa cum l-am cunoscut eu pe dl ALM, d-sa n-ar fi pus niciodata o asemenea intrebare. Dr. Zamfir era – alaturi de ceilalti ocupanti ai avionului – obiectul (subiectul) cautarii in vederea salvarii.
    Cum adica “…cine este dr.Zamfir?”?

    >>Dacă ar fi fost cineva dispus să trimită salvatorii pe baza coordonatelor în discuţie, legal era bun “de legat”.<<

    Legat cum d-le ALM? Camasa de forta sau catuse? Ce spune Legea? …Ca ati zis "legal". BaSSe zice ca STS nu avea atributii legale de localizare si nici aparatura necesara. A facut-o totusi pentru a provoca "harmalaie". STS-ul (macar seful lui) nu e bun de legat?

    "Au lipsit din lista de alarmare salvatorii montani şi localnicii din cătunele apropiate."

    Care localnici, d-le ALM? Cei din arealul de 200Kmp? Si daca-i alarma si locul accidentului era totusi (asa cum a si foast) in afara ariei de cautare ce faceai? Pai, haituiai prin munti, prin frig, ceata, ploaie si-ntuneric si alti oameni, cu acelas rezultat? …Ca rezultatul ar fi fost acelas daca STS-ul a primit ordin sa-i imbarlige.

    Adevarul e ca baSSe astepta "mascarada" care nu mai venea si cred ca a profitat de OCAZIA oferita de un accident aviatic, anuntat ca fiind "fara victime", ca sa provoace "harmalaie". Una mai mare decat NANA si Gazprom la un loc.

    E un feeling impus de logica evenimentelor. Argumentele dvs nu sunt in masura sa-mi schimbe aceasta parere. Ba! Dimpotriva! imi creeaza un feeling si in ceea ce va priveste.

 4. Judyindesguise
  2 februarie 2014 at 22:05

  Mie mi-e din ce in ce mai clar ca a fost o diversiune ce pana la urma a devenit criminala. Faptul ca primele informatii ii dadeau pe toti ocupantii avionului in viata cred ca a facut ca insusi baSSe sa dea lui Opris ordinul de diversiune. Cand insa lucrurile s-au imputit, deja nu mai era cale de intors. Mortul de la groapa nu se mai intoarce insa criminalii sunt vii si trebuie sa plateasca.

  • 2 februarie 2014 at 22:34

   @Judyindesguise
   este posibil … nu mai mai mira nimic

   • Judyindesguise
    2 februarie 2014 at 23:22

    @Theodora
    Esti sigura ca cel ce scrie mai sus e dl ALM?
    Dl ALM s-a mai plans ca a fost clonat la tine pe blog.
    Personajul de mai sus nu mi se pare de loc atat de logic, de clar si de limpede ca dl ALM.

    • 2 februarie 2014 at 23:36

     @Judyindesguise
     este domnul ALM

    • ALM
     3 februarie 2014 at 0:24

     Adică, dacă am alte păreri, sunt ilogic? Dacă n-ar fi probleme militare aş putea să fiu clar şi limpede, cu condiţia să acceptaţi că la diversiuni de acest calibru nu prea ne duce capu’ …

    • Judyindesguise
     3 februarie 2014 at 15:59

     O fi si dansul “in desguise”… Marturisesc ca nu-l recunosc nici dupa fond, nici dupa forma (stil).

     • 3 februarie 2014 at 16:00

      @Judyindesguise
      dansul este 🙂

 5. 2 februarie 2014 at 23:54

  Basescu si gasca lui mereu au facut tot ce trebuie pentru propriile interese. Sa nu aducem aminte de asa zisa rapire a jurnalistilor Romani.
  Uite in aceasta poza ce spun un ziar american despre acest scandal.
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202680749567430&set=a.4197936074217.2172495.1459211523&type=1&theater

 6. 3 februarie 2014 at 6:36

  Cred că dl.ALM are dreptate. Eu am citit atentă, de câteva ori, enunţurile domniei sale şi am observat că nu-şi dă cu părerea. Omul ştie ce spune, nu-şi dă cu presupusul.
  Zamfir , fără particula “dr.” , era un civil în stare de şoc. Poate că în protocolul, procedura de găsire a unei epave, la noi, nu e clar prevăzută situaţia cu “supravieţuitori care dau informaţii”. 🙂 Zic şi eu, nu dau cu paru’!
  Doctorul intervievat aseară, telefonic, n-a prea insistat asupra coordonatelor geografice date de Zamfir. A nu se înţelege că le fac supravieţuitorilor vreo vină, dar declaraţiile, pe măsură ce apar, sunt cam diferite.
  Mai probabil e vorba de lipsă de coordonare şi aproape imposibil de crezut că s-a organizat un eşec al operaţiunii de salvare, ca să “uităm” de Nana şi de alte mizerii care, în fond, nu prea contează. Mi se pare mai grav să vinzi închizi în masă fabrici şi uzine după ’90, decât să cumperi pământ cât vezi cu ochii în 2014.
  A, nici eu n-am devenit băsistă. 🙂

  • Judyindesguise
   3 februarie 2014 at 17:10

   @Renata
   Sa inteleg ca dl ALM da din casa?
   Sa inteleg ca si tu tot asta faci, numai ca in loc de militarie avem de a face cu infirmerie?
   Se vede ca ai ceva cu doctorii chiar daca au fost cumva victimele unui accident de aviatie si ale “harmalaiei” securiste.
   Doctorul intervievat aseara spune ca au vorbit in continuu la telefon si au comunicat in permanenta coordonatele, cand unul, cand celalalt, facand cu randul cand la telefon cand la ingrijirea accidentatilor, lucru confirmat si de dr. Calu, aflat in aceeasi rezerva.

   Afirmatia ta de mai sus la adresa medicilor cat si insinuarile de pe blogul tau sunt ranchiunoase.

 7. Judyindesguise
  3 februarie 2014 at 16:46

  Ce o fi atat de greu de inteles ca au exixtet coordonatele locului din prima clipa?

  OK, STS-ul e tampit si neutilat!
  …Si atunci, DE CE s-a bagat in fata? DE CE? Singura mea explicatie e ca i s-a cerut sa faca “harmalaie” si, fiind militari si pentru militari, cand cererea vine de sus in jos, e ORDIN, au facut HARMALAIE in loc de operatiune de salvare.

  Eu cred ca a existat si acum “coordonatorul”. Tot ala cu ziaristii si cu Haisam. Acelas diabolic coordonator. Cu siguranta n-a fost un plan in care sa cada avionul.

  Prea multe variabile ca sa coordonezi asa ceva dar un oportunist ca cel pe care-l cunoastem de peste 20 de ani, care stie sa se foloseasca de OCAZIE, n-ar fi ratat oportunitatea de a-si acoperi scandalurile proprii cu un scandal in care el insusi sa poa’ sa strige “Hotii! Huo Guvernul USL!”, mai ales ca nametii se lasau asteptati si el, inghesuit de prpriile scandaluri nici nu se mai vedea

  Luati istoria ultimilor 9 ani si veti vedea cum de fiecare data, cand a fost in incurcatura a reusit sa depaseasca momentul temporizand prin diversiune.

  Modul in care il apara acum pe Opris spune aproape tot si Opris ar putea spune chiar tot, lasat pe dinafara Familiei baSSescu. Opris stie multe (inclusiv despre ultima diversiune). Opris e mai important decat Codrut Marta.

  Il si vad pe baSSe tinand un craniu in mana si recitand filozofic: “To be… or not to be…”.

 8. 3 februarie 2014 at 18:43

  Judyindesguise, încearcă să gândeşti cu SNC-ul, nu cu SNV-ul!

 9. Judyindesguise
  3 februarie 2014 at 20:20

  Eu imi folosesc SNV-ul ca sistem de acumulare a datelor iar SNC-ul ca sistem de analiza a datelor.

  Tu, nu?

  Daca tu “gandesti” cu SNV-ul, bravo tie. Am auzit ca unii gandesc chiar si cu aparatul digestiv, considerand ocluzia intestinala, circumvolutiuni.

  In ce ma priveste, vezi ca ai date alterate in SNC-ul tau, de vina fiindu-ti SNV-ul.

 10. 3 februarie 2014 at 22:56

  E foarte greu,tot sistemul functioneaza in dezordine progamata de domni de la putere.

Lasă un răspuns


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function giornalismo_related_stories() in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php:58 Stack trace: #0 /home3/cristihaicase/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /home3/cristihaicase/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home3/cristiha...') #2 /home3/cristihaicase/public_html/index.php(17): require('/home3/cristiha...') #3 {main} thrown in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php on line 58