Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

7 decembrie 2023

Vesnic “tanarul si nelinistitul” Basescu Traian insista sa ramana jucator desi a ramas fara scena si spectatorii il huiduie


Basescu Tata

Vesnic “tanarul si nelinistitul” Basescu Traian insista sa ramana jucator desi a ramas fara scena si spectatorii il huiduie

Asa cum ne-a obisnuit demisul Basescu Traian incearca din nou sa genereze scandal. Lui Basescu Traian nu ii place deloc linistea pentru ca este un individ conflictual. Daca nu exista nici un conflict atunci il provoaca. Nu se poate construi nimic in scandal. Basescu Traian nu are nici o problema cu asta pentru ca el nu vrea sa construiasca nimic. Lui ii place sa dezbine, sa darame, sa demoleze si numeste asta reforma. Unde s-a apucat el sa faca “reforma” s-a ales praful si pulberea.

Pe un site-ul Calea Europeana, un site bine structurat, pe care gasesti stiri de actualitate dar necitit de aproape nimeni (se poate vedea usor acest lucru daca se face o verificare in Alexa), Basescu ne-a anuntat ieri ca:

România nu are nevoie de un președinte care să facă „să se aştearnă liniștea” în viața politică și a instituțiilor statului”

“dacă nu ar fi fost lovitura de stat parlamentară din vara anului trecut, cu certitudine, la Consiliul JAI din octombrie  2012, se stabilea intrarea noastră în spațiul Schengen. N-a fost să fie și la noi nimeni nu pare a se simți responsabil pentru acest lucru. Ba dimpotrivă, responsabilii de amânarea intrării României în Schengen par acum a susține că au scos țara din izolare.
”

Atrag atentia oamenilor politici asupra urmatorului paragraf:

“Mișcarea Populară este o fundaţie care își propune să abordeze, din perspectiva societăți civile, a celor 58% care nu s-au prezentat la vot

Am scris de multe ori despre aceea parte a alegatorilor romani care nu se prezinta la vot. “Exista o Romanie a celor nehotarati si dezamagiti. Aproape jumatate dintre romanii cu drept de vot declara ca nu intentioneaza sa voteze.” Ce facem cu ei?

Cele trei Romanii – Ce face USL ca sa ii convinga pe romanii nehotarati si dezamagiti?

Fondurile europene NU AU DEVENIT asa dintr-o data o vulnerabilitate, AU FOST O VULNERABILITATE DE PE VREMEA CAND PRIM MINISTRU ERA papagalul  BOC. Ce a facut Basescu Traian, ca presedinte jucator cum se autodefineste, ca Romania sa atraga mai multe fonduri europene? Cum isi permite tocmai el sa vorbeasca despre lipsa de patriotism? De ce nu l-a demis pe Boc cand a observat ca guvernul lui nu este in stare sa acceseze acele fonduri?

Fondurile europene au devenit deja o vulnerabilitate a României în loc să devină un avantaj. Au devenit o vulnerabilitate pentru că nivelul redus al absorbției fondurilor alocate pentru coeziune se constituie într-o probă care nu poate fi contestată a lipsei noastre de capacitate administrativă. Eu aș merge mai departe și aș spune că este, cel puțin până în prezent, și o probă a lipsei de patriotism. Cum poți explica altfel dezinteresul pentru neutilizarea în timp util a 19 miliarde de euro necesare modernizării infrastructurii și extrem de utile pentru crearea de noi locuri de muncă. Este corect să scot din aceste referiri negative
fostul MDRT, unde absorbția fondurilor a fost mai bună și, cel puțin până anul trecut, în acord cu graficul de asigurare a banilor alocați. O dovedesc cifrele. În rest, în mod egal și miniștrii și funcționarii au probat și incompetență și lipsă de patriotism. Să sperăm că lucrurile vor merge mai bine de acum înainte, chiar dacă, trebuie să recunosc, declarații de genul „anul
acesta vom absorbi 50% din banii europeni”, venite din partea guvernanților, îmi par a fi în linia unei retorici fără acoperire și care fixează guvernanții în zonă incompetenței și a incapacității de a înțelege mecanismul de absorbție a fondurilor europene.


Va invit sa cititi declaratia domnului Codrin Stefanescu:

Codrin Ştefănescu: Neputându-se mulţumi cu rolul de spectator, Traian Băsescu încearcă din nou să genereze scandal

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

34 Responses “Vesnic “tanarul si nelinistitul” Basescu Traian insista sa ramana jucator desi a ramas fara scena si spectatorii il huiduie”

 1. 10 mai 2013 at 7:25

  nu va lasa sa furati in liniste? 🙁

  • 10 mai 2013 at 12:39

   Daca vrei sa te botezi “cinstit”, calca intr-un… – ceva mai consistent – desi ai putea sa o faci “ca lumea” (din care te tragi – ca si madam Udrea) si sa te arunci, nu sa te invalui de numai in aere lui Basescu.

 2. ALM
  10 mai 2013 at 9:28

  Despre cine vorbiţi? Cine mai este Băsescu Traian? O voce fără ecou!
  Ce face USL-ul pentru ca să-i convingă pe nehotărâţi şi dezamăgiţi? Nimic mai mult decât s-au angajat prin Programul de Guvernare! A fi nehotărât nu înseamnă altceva decât a fi lipsit de spirit civic. Ce este aşa de greu de ales? Care este alternativa mai bună? Nu le place nimic? Atunci să zacă şi să tacă!
  Cu dezamăgiţii este altă problemă! Superficialitate, nerăbdare, dorinţa de a încălca regulile democraţiei pentru ostoirea poftei de răzbunare. Sunt exact ca şi copiii râzgâiaţi, care ţipă după o jucărie nouă, fără să ţină seama că parinţii au numai bani de pâine.
  Sunt dezamăgiţi? Foarte bine, Blaga abia aşteptă să-şi aducă partidul la guvernare! Sau, luaţi de la Băsescu Calea Ieuropeană …

 3. traiantanasa
  10 mai 2013 at 9:42

  “Vesnic “tanarul si nelinistitul” Basescu Traian” trebuie demis si in fapt!!!

  Semnati petitia
  “Demiterea presedintelui Romaniei, Traian Basescu”!!!

  http://www.petitieonline.com/signatures/demiterea_presedintelui_romaniei_traian_basescu/

 4. Emil
  10 mai 2013 at 12:15

  Oare de ce Romania nu are nimic pentru februarie si martie 2013?
  In vreme ce guvernanti declara succese rasunatoare.
  http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/4-03052013-AP/EN/4-03052013-AP-EN.PDF

  Nu cumva tot BASESCU?
  LINISTE 🙂

 5. 10 mai 2013 at 13:32

  La multi ani, Romania! La multi ani, romani!

 6. 10 mai 2013 at 14:57

  Draga Dora
  Tocmai ce anuntau televiziunile ca s-a pus in scena o noua sceneta cu Basedintele.
  Cica, la nu stiu ce slujba, un “cetatean” a sarit in fata masinii imputitului iar acesta a oprit “garzile” de la “asalt” si a lasat geamul sa stea de vorba cu “cetateanul”.
  Cum n-au avut loc “repetitii”, cel putin la “fata locului” – scena reprezentatiei unice – ci numai la “cabinele actorilor”, se arunca “hapul” ca lucrurile s-au intamplat spontan.

  Sceneta face parte dintr-o succesiune de faze necesare omologarii unei noi tehnologii de vopsire “uni” a basinii, vechea tehnologie (in care basina ramanea captiva intr-un balon colorat)* – inspirata din tehnologia consacrata de titlul: impartirea in 5 a unei basini cu ajutorul unei manusi chirurgicale), captivitate ce nu convine nici basinii si nici basitorului – mare consumator de libertate pentru el si probasiturile sale stiind ca gazele au tendinta de a ocupa in totalitate volumul pus la dispozitie.

  Eu, chiar daca dl ALM ma va acuza ca sunt un razbunator neostoit, nerabdator, razgaiat si -culmea – superficial, astept neostoit, nerabdator, chiar razgaiat putin si nesuperficial, acea tehnologie de vopsire a basinii in dungi.

  Mai comentam si zilele trecute, tot pe poza de mai sus, ca cea mai demna iesire din scena a basului ar fi sinuciderea. Mai tare decat orice demisie. Este adevarat ca l-ar refuza popii (ei oricum il vor refuza insa, cand nu va mai fi cine este si nimic nu ii va mai obliga sa il pupe, mai ales rece) dar, pana in decembrie 2014 ar mai avea parte de afet de tun, salve, chestii…, conform Constitutiei.

  E stiut insa ca cel ce detine de aproape un an, prin uzurpare, demnitatea de presedinte al Romaniei, prefera o viata fara demnitate decat o moarte cu. In aceasta baza, dupa referendum am crezut ca noua putere va sterge cu el pe jos. Probabil asta se va si intampla pe finalul mandatului daca procurorii vor fi determinati in vreun fel sa “intoarca armele ca al 23 August” desi eu raman la razgaiul meu, cu basu-n zeghe sperand ca totusi USL (si mai ales Victor Ponta) nu-l va vopsi in Alba ca Zapada.

  *Tehnologie inspirata din lucrarea de doctorat cu titlul “Impartirea in cinci a unei flatulente cu ajutorul manusilor chirurgicale”

  • 10 mai 2013 at 15:28

   @Incognito
   Nu am putut sa ma uit … am schimbat repede programul

  • Marian
   10 mai 2013 at 18:00

   @ Incognito PR stimabile , PR si nimic altceva ! Ce daca se spune ca n-a fost ” regizata ” , chiar crezi c-a pus careva botu’ 😉 la … “savarina” aia ?Asta-i din ciclul acelorasi “intamplari de viata normale ” a Presedintelui …popular , atat de popular incat circula ca un cetatean obisnuit cu …”Loganul ” si nu cu Mertzanul { ca Huidu } sau cu ” septaru’ ” ca Ponta si mai ales …FARA GARZI DE CORP ! Dracu-l crede 🙁 !

  • ALM
   11 mai 2013 at 6:03

   Dragă domnule, nu e nevoie să repetaţi ca să pricep. Aveţi impresia că eu sunt “amicu’ lu’ Base”? Că eu nu-l vreau priponit? Dar, vorba lui Făt Frumos, una este voinţa şi alta puterinţa!
   Întrebarea este “ce vrem de fapt”? Vrem să traim mai bine, să creştem PIB-ul, să avem asistenţă sanitară decentă, locuri de muncă suficiente, sau să ne scăldăm într-un balamuc continuu, neproductiv, devenind oaia neagră a Europei?
   Am văzut ce “vuiet” a declanşat semnarea pactului de coabitare. În primul moment şi eu am fost nedumerit, apoi am înţeles că cel care suferă cel mai tare este Băsescu. A semnat actul prin care şi-a atârnat singur “sabia lui Damocles” deasupra capului. Trebuie să respecte Constituţia şi, pentru el, asta este mai rău decât dacă rămâne fără băutură! Unde sunt vremurile când se autoinvita la TVR şi-i împroşca pe toţi cu venin? Acum a rămas cu blogurile şi televiziunile de “ştiri” care-i fac reclamă gratuită în goana după rating. În ultima vreme nu mai urmăresc emisiunile Danei Grecu, a lui Răzvan Dumitrescu şi Mircea Badea. Mai rar atâta obtuzitate! E uşor să critici pe 10 de mii de euroi pe lună! Cică ei se autofinanţează! Din reclame! Care reclame ridică preţul la raft al produselor, care preţ e plătit de pălmaşi!
   Băsescu încă mai are putere, dar ea se limitează la propria protecţie. Va fi apărat până la capăt de cei care vor cădea împreună cu el! De aici lupta pentru conducerea Procuraturii, DNA, ANI, CCR, penru păstrarea viermişorilor obedienţi din “servicii” şi structurile de forţă. Dar laţul se strânge, încet şi sigur. Mare minune dacă se va putea stăpâni până la sfârşitul mandatului şi nu va declanşa o nouă suspendare. Definitivă!

   Programul de guvernare al USL este pe patru ani. Ce vrem, cincinalul în patru ani? Ani de zile am tot auzit “să-i lăsăm, să vedem ce o să facă”! Acum, când chiar sunt şanse să ne ridicăm, vrem totul din prima zi. Ne pare absolut normal că sunt medicamente, că spitalele se redeschid, că se încearcă redeschiderea şcolilor, că s-au reîntregit salariile şi pensiile, în condiţiile aceleiaşi economii în agonie. V-aţi întrebat cum se poate? Se poate fiindcă se fură mai puţin, fiindcă se colectează mai bine taxele şi impozitele, fiindcă banul public este mai bine administrat. Pentru mine sunt factori dătători de speranţă, chiar dacă voi duce “crucea” primită când m-am născut, respectiv parte din generaţiile de sacrificiu …

   • 13 mai 2013 at 23:05

    Domnule ALM.
    Ba cred ca e nevoie sa repet ca sa pricepeti. Eu nu cred ca sunteti prieten cu Basescu, nici cu ghilimele, nici fara.
    Dvs. sunteti prieten (desi cred ca e cam mult spus) cu Ponta, acuzat de prietenie cu Basescu.
    Stiu ca sperati ce sper si eu: ca Ponta sa-l aduca pe “prietenul” sau Base (si aici am simtit nevoia ghilimelelor) acolo unde vrea el, cu o parsivenie supersubtila, bine camunflata in “democratie”.
    Mai ramane sa vedem daca acel “acolo unde vrea el” e acolo unde l-am vrea noi…
    Partea proasta e ca orice atingere cu “Imputitul” ni se pare contaminanta.
    Ne e frica de blat.
    Cu Basescu nu ne era. Am stiut de a doua zi dupa ce a fost reales, unde ne mana.
    Acum, abia, ne e frica.
    Dupa cum am vazut curentul din pipi-didi am convingerea ca astfel de curente iau nastere inclusiv in “justitie”si “servicii”.
    Momentan e bine dar, cu astia schimband stapanul, se zburleste inca parul pe mine.
    De fapt, in comentariul meu n-a existat decat o “tengenta” la comentariul dvs. anterior cu care n-am vrut decat sa subliniez (fara a va considera, cumva, aparatorul specimenului) nerabdarea mea de a-l vedea platind pentru tot ce a facut, inclusiv pentru toate sortimentele de lapte pe care le-a supt de cand a tras prima oara aer. Atat !

    • ALM
     14 mai 2013 at 14:37

     Dragă domnule, înainte să vă fixaţi ideea că aş avea nevoie de repetarea mesajelor ca să pricep o dată, îmi permit să vă invit să citiţi o singură dată povestea aia cu drobul de sare.
     Va propun următorul scenariu, sursurat în urechile mele de nişte surse demne de încredere. Cică “Ciocan Măreţ” (Barosso) i-ar fi zis lu’ “marinaru’ adevărat” (care “pe uscat se poartă beat”) că ar fi cazul să facă ciocu’ mic şi să se comporte constituţional. Atunci, marinaru’, l-a implorat şi la convins pe Ponta că trebuie să semneze un “pact de neagresiune”. Poate Ponta a cedat prea repede, poate trebuia să-l mai fiarbă puţin, dar şi eu aş fi semnat! Din acest motiv se gudura Băsescu pe lângă ieuropeni cu foile în mâini “uite, am semnat că voi fi cuminte!”. Oricum, a pierdut orice urmă de credibilitate.

     În ultima perioadă încep să cred că USL-ul s-a grăbit să ia puterea! Românaşii nu sunt pregătiţi să priceapă regulile democraţiei. Mai mult, au permis pungaşilor portocalii să lanseze un nou slogan: “dacă azi vă este mai bine, asta se datorează măsurilor dure, dar juste, luate de guvernul Boc”! Şi românaşii pun botu’ şi-i pupă labele lu Băsescu pe unde-l văd! Zicea unu’ că dacă ar fi zece Băsoi ar dispărea corupţia din România. Are dreptate, nu poate exista corupţie în deşert!

     Rezumând, dacă vreţi să-l dăm jos pe Ponta, sunt gata să vă ajut. Dar cu o condiţie: Boc sau Unguent în locul lui! Sclavul nu pricepe ce este libertatea până când urmele lanţurilor nu-i rămân “gravate” în piele pe viaţă …

    • 15 mai 2013 at 14:40

     Domnule ALM
     Stiu povestea cu drobul de sare si morala eu o vad asa: Sa ne caram dracului toti din tara, sa nu ne mai vaitam ca pe bolovan nu-l urneste nici dracu’ de la Cotroceni.
     In privinta scenariilor, marturisesc ca n-am viziuni regizorale si scenografice, fiind mai degraba un critic al ansamblului (scena, actori, lumini, decoruri, interpretare) decat al ideii in sine. Am revazut des aceeasi piesa in montari diferite.
     In privinta faptului ca si dvs. ati fi semnat (si n-ati precizat “…in locul lui Ponta.”) as vrea sa va amintesc ca la un momentdat eu am fost acela ce v-a sfatuit sa incercati sa fiti dezamagit (fiindca -indiferent cine -are acest drept, dar…) fara a-i antrena si pe altii in dezamagirile dvs.
     Faptul ca Basescu “Oricum, a pierdut orice urma de credibilitate” nici n-ar mai trebuie adus in discutie daca n-ar fi vorba de cohabitare. Stiti? Habitatul in care a existat sau exista un ciumat, se afla in carantina oficiala pana la dezinfectie, dar, neoficial, pentru cei ce stiu, ramane pentru ceva vreme, intr-o carantina neoficiala iar coabitantii sunt ocoliti.

     La al doilea paragraf, cu voia dvs., am sa remarc ca nimeni, nici macar distorsionat, n-a mai schitat nici macar vreun gest de la Ceausescu incoace, in a incerca sa-i faca pe romanasii nostri sa priceapa ce-i democratia si care-i sunt regulile, desi cred ca ei ar fi putut fi, totusi, repede si usor pregatiti, dar nu de razele soarelui, nici de raceala ploii, ci de intentie materializata.

     Rezumand: Toate la timpul lor. Intai ar fi trebuit Basescu si e o treaba neterminata, o chestiune care ma face sa am indoieli ca USL va apuca sa termine ceva in mandatul pus la dispozitie de “romanasii nostri”.
     Ce n-a reusit USL se va consuma de la sine la sfarsitul lui 2014, si odata terminata “epoca basedentiala” putem purcede si la “jos Ponta!”. S-ar putea sa vreti sa ma ajutati atunci si fara a mai pune conditii basinoase.

     PS
     Daca dupa sclavie raman “gravate” pe viata urmele lanturilor, sunt curios ce urme raman dupa o coabitare cu Base… fiindca pielea nu are conexiuni nervoase decat cu maduva spinarii, sediul reflexelor naturale sau dobandite iar libertatea se percepe in creer, pe cand, daca urmele sunt in sange sau urina, creerul si-ar putea pierde nu numai perceptia dar chiar si amintirea libertatii.

    • ALM
     16 mai 2013 at 13:28

     Domnule Incognito, de multe ori în viaţă drumul nostru poate fi blocat de un “bolovan”. În faţa unui astfel de obstacol avem trei opţiuni de comportament:
     1. Dacă putem, rostogolim “bolovanul” în afara drumului;
     2. Dacă este prea greu, îl ocolim şi ne vedem de drum;
     3. Ne oprim în faţa lui, ne jeluim şi-i înjurăm pe alţii pentru impotenţa şi lipsa noastră de motivare.
     De la început vă informez că sunt “duşmanul” punctului 3 şi nu stau prea mult pe gânduri ca să aleg între punctul 1 sau 2. La urne am mers pe calea 1. Nu s-a putut, am ales să ocolesc “bolovanul” şi să-mi văd de treabă, că am destulă.

     Din punctul meu de vedere, acum suntem în “convalescenţă” după o boală grea. Este starea cea mai sensibilă fiindcă, în funcţie de modul de viaţă, putem să recidivăm rapid sau să ne vindecăm lent. O boală care ne macină de 23 de ani şi care s-a acutizat după 2009. “Doctorul” USL ne-a propus o foaie de tratament. Unii am citit-o, alţii nu. Dintre cei care au citit, unii au privit partea economică, alţii au au rămas numai cu ceea ce părea o “vendetă”, chiar dacă în popor se spune că “răzbunarea e arma prostului”.

     Coabitarea politică este obligatorie dacă vrem să renunţăm la războiul româno-român. Este o artă şi mă bucur că Ponta o stăpâneşte. După părerea mea, au fost cedări minore cu beneficii maxime. De exemplu, avem procurori şefi care mulţumesc Comisia Europeană, PPE-ul şi chiar pe guvernator. Pentru mine, până la proba contrară, eventuala strecurare de slugi băsiste este Vax-Albina!

     Spuneţi dvs că “Intai ar fi trebuit Basescu si e o treaba neterminata, o chestiune care ma face sa am indoieli ca USL va apuca sa termine ceva in mandatul pus la dispozitie de romanasii nostri”. USL-ul a făcut o mişcare incredibilă la vremea ei: într-o singură zi a schimbat slugile basiste din Parlament! Apoi a iniţiat şi realizat suspendarea Băsescului şi a organizat Referendumul. Făcând o analogie cu tacticile militare, USL-ul a deschis o breşă în liniile “inamice” şi a creat condiţiile pentru un atac devastator. Dar ce să faci dacă pe unii “soldaţi” îi doare la baza cocisului dacă atacul reuşeşte sau nu? Ce să facă USL-ul? Ca Bulă când se chinuia să treacă o babă strada şi ea nu voia? Dacă ne place democraţia, atunci e bine să privim retrospectiv şi la comportamentul nostru.

     La final, vă rog să nu vă supăraţi pe mine că privesc numai la partea plină a paharului şi să consideraţi că nimic nu trebuie confundat cu un atac la persoană…

    • 16 mai 2013 at 16:04

     Vai Domnule ALM
     De data asta chiar ca n-am sa mai repet.
     In comentariile si replicile ce au avut loc intre noi, n-am facut decat, din cand in cand, sa exprimam sperante si angoase aducand argumente pentru ceea ce simtim.
     Se pare insa ca suntem in opozitie de faza.

     Nu sunt dezamagit. Dezamagirea ar fi aproape ca o certitudine desi, in mod normal si logic, certitudinile provoaca dezamagiri.
     Sunt temator. Se intampla lucruri al caror revers am impresia ca il stiu.
     Controversa cu dvs. e tonica si ma ajuta sa sper in aceeas directie cu dvs. desi, cateodata mi se intampla sa mi se para ca paharul e nefiresc “pe jumatate plin/pe jumatate gol”… Pe verticala… E plina “jumatatea” din stanga… dar mie mi se arata cea din dreapta, care…

 7. multidaprosti
  11 mai 2013 at 5:56

  asta a zis si omu HAI CA SE POATE

 8. 11 mai 2013 at 12:39

  @Theodora
  Fondurile europene nu vor veni vreodata intr-un sistem neperformant. Adica, spre exemplu, sa vina bani europeni, sa se faca nu stiu ce si pe urma chestia aia sa dea faliment sau cine stie ce sahar-mahar sa se faca pe acolo cu acesti bani… Si atunci care ar fi rezultatul? Banii europeni, ai contribuabililor europeni, ar merge intr-o gaura neagra si nu s-ar realiza, in fapt, nimic cu ei. Sau sa-i imbogateasca pe unii fara sa se realizeze altceva… In asemenea conditii nu poti avea pretentia unei mai bune absorbtii a fondurilor europene.

  Nu fondurile europene sunt o vulnerabilitate, ci sistemul de la noi. Si tocmai aceste vulnerabilitati nu permit o mai buna absorbtie a acestor fonduri europene. Sau, daca doresti, fondurile europene ar fi vulnerabile daca ar veni intr-un sistem neperformant, necompetitiv si s-ar pierde acolo. Cu alte cuvinte, daca s-ar cheltui acesti bani degeaba.
  Orice masa monetara, oricat ar fi aceasta de consistenta, introdusa intr-un sistem neperformant, nu produce niciun efect benefic din punct de vedere economic. Produce doar dezechilibre si recesiuni. Spre exemplu, vin bani europeni, dar daca acestia sunt cheltuiti pentru ca sa se faca terenuri de fotbal in panta, care ar fi folosul? Sau vin bani europeni pentru modernizarea unui drum judetean si peste sase luni vezi ca drumul, “reabilitat” chipurile, e plin de gropi – care e folosul? Sau vin bani europeni si ar incepe sa creasca preturile pe piata imobiliara, creandu-se o bula speculativa…, care e folosul? Si atunci noi ce am vrea? Sa compensam o productivitate scazuta, printre cele mai scazute din UE, cu bani europeni? Sau se face, de exemplu, o statie de epurare a apei si se umfla pretul – care e folosul? Cred ca am dat destule exemple care demonstreaza ca pot veni oricat de multi bani, dar daca sistemul e neperformant, necompetitiv, de o calitate scazuta, efectul, din punct de vedere economic, nu poate fi unul benefic. Uite-te la Grecia sau la Spania: si acolo au venit multi bani. Asa, si…?

  • 14 mai 2013 at 15:59

   Bani, bani , bani… Nimic despre oameni. Cumva, pot fi numiti oameni doar cei ce ii strang in conturi?
   Ma tem ca o sa-i coste foarte scump pana la urma, pe cei ce uita de ceea ce este cu adevarat “viu” in “facerea banilor”.
   “- care e folosul” e doar intrebarea unuia sau a altuia dar din ce in ce mai multi si in acelas timp, vor ajunge sa se intrebe “al cui e folosul”.
   Doamne fereste ca numarul astora sa atinga “masa critica”. Multi vor spune “decat sa invat economie, mai bine invatam, dracu’, psihologie… sociala…”.

  • ALM
   14 mai 2013 at 16:49

   Stimate domn, sunt unele expresii la care fac alergie! Una din ele este aceea că, la noi, productivitatea este scăzută! Greşală, productivitatea este un element care se auto-reglează! Problema noastră este mult mai gravă: mijloacele de producţie au fost distruse, am renunţat POLITIC la pieţe tradiţionale şi am pierdut obiectul muncii!!! Colac peste pupăză, avem şi o legislaţie care frânează iniţiativa privată şi un sistem care căpuşează orice tentativă de a deschide o afacere.
   În SUA, pentru a deschide o afacere mică, taxa este de 25 USD şi primeşti licenţa în aceiaşi zi! La noi … jale mare! Cu Sanepid, Pompieri şi dracu mai ştie ce adeverinţe îţi trebuie ca să deschizi o cizmărie! De taxe nici nu mai pomenesc! Fiscul este primul care vine cu mâna întinsă, macar că-ţi cere o sută de de copii xerox după toate actele posibile şi imposibile!
   Prin 1990, când guvernanţii voiau să ne convingă de binefacerile economiei de piaţă, am urmărit un filmuleţ despre iniţiativa privată. Printre altele era vorba de o firmă care producea piese mici pentru BMW. Avea strunguri cu curele în tavan şi alte utilaje interbelice. Cam ce productivitate avea? Exact atâta cât trebuia ca să acopere din comenzi cheltuielile şi profitul firmei. Şi la noi sunt câteva unităţi din orizontala integratorilor. De exemplu, sunt firme care asigură unele componente pentru Dacia. Care este productivitatea? Exact atâta cât cere contractul cu Dacia. Pot creşte productivitatea? Da, dar Dacia nu lucrează pe stocuri!

   E vina guvernelor României? Da, dar nu numai! Toate tentativele noastre de a adera la “cluburi” selecte ne-au costat şi mult şi pe termen lung. NATO ne-a cerut să întrerupem relaţiile cu parteneri arabi tradiţionali, să renunţăm la creanţe perfect valabile. UE ne-a cerut să închidem combinate, să privatizăm unităţi economice profitabile, ne-a ridicat ştacheta mai sus decât puteam să sărim imediat. Apoi au venit împrumuturile la BERD, FMI şi Banca Mondială. Aşa ne-am procopsit cu contabili alogeni, dornici să distrugă ce a mai rămas în picioare şi să facă experimente criminale la nivel de stat. Acum sunterm ceea ce s-a dorit: o piaţă pentru stocurile Europei! Ce nu asigură Europa acoperă China!

 9. 11 mai 2013 at 13:50

  @Theodora
  Sa stii ca Basescu nu e chiar tampit cand afirma:

  “Categoric nu există alternativă la austeritate atunci când, pentru o perioadă îndelungată de timp, o țară își finanțează deficitul bugetului de stat din împrumuturi ” (subl. mea)

  sursa: caleaeuropeana.ro
  Insa este o deosebire foarte mare intre Romania, Bulgaria si tarile din Zona Euro, cum ar fi Germania, Franta, chiar si Italia, etc. Sigur, prima deosebire ar fi ca Romania nu e in Zona Euro… Dar tarile din Zona Euro, mentionate mai sus, au si o mare productivitate a muncii, si un sistem economic performant. Romania si Bulgaria au o productivitate a muncii foarte slaba, cu mult sub media UE27. De aceea nu mi se pare corect sa spunem ca problemele cu care se confrunta Zona Euro si tarile dezvoltate din punct de vedere economic sunt si problemele noastre, chiar daca ne influenteaza intr-un mod negativ.

  Pentru tarile dezvoltate si performante din punct de vedere economic agatarea de austeritate, practicarea politicii “stransului curelei”, “ca intr-o familie”, deci ca “la nivel micro”, nu conduce decat la o agravare a crizei, cu repercursiuni negative asupra intregii Uniuni Europene. George Akerlof, profesor la University of California, Berkeley si laureat al Premiului Nobel pentru Economie in 2001, a facut o comparatie foarte interesanta asemanand aceasta criza cu o pisica ce s-a urcat rapid in varful unui copac. Si atunci solutia care e? Ca “10 intelepti” sa puna o scara, sa se urce dupa pisica, s-o dea jos? O astfel de solutie este “stransul curelei”, “ca intr-o familie”. Si se vede ca nu e o solutie inteleapta… Si o astfel de solutie, aplicata tarilor dezvoltate din Zona Euro, nu conduce la “restabilirea echilibrelor macroeconomice”. Basescu face o greseala grava cand afirma: “Austeritatea este un instrument de restabilire a echilibrelor macroeconomice ale unei ţări, instrument care trebuie utilizat un timp cât mai scurt după care trebuie generată creştere economică durabilă dacă ţara are un guvern competent”. Pentru ca, repet, austeritatea, aplicata pe vreme de criza, nu restabileste echilibrele macroeconomice: dimpotriva!

  In ceea ce priveste tara noastra, ea nu are o datorie publica mare – deci o alta deosebire mare fata de tarile dezvoltate din Zona Euro, dar are si performante economice reduse fata de acestea. Ceea ce face ca situatiile sa fie, in realitate, foarte diferite. Teoretic vorbind, dezvoltarea tarii noastre, in situatia in care se afla acum, se poate face printr-un aport de capital venit din exterior si o imbunatatire a sistemului economic de la noi. Ca, asa cum am mai spus, degeaba vine capital daca sistemul nu e capabil sa genereze performanta si dezvoltare – ajungem sa ne invartim in acelasi cerc vicios ca si pana acum. Dar, in ceea ce ne priveste, “stransul curelei” – adica reducerea deficitului bugetar – acest lucru nu poate fi o premisa pentru dezvoltare: e indoielnic faptul ca dezvoltarea s-ar putea produce in felul acesta. Partea proasta este ca sunt riscuri mari daca noi am mari deficitul bugetar si datoria publica ar creste in conditiile in care productivitatea muncii ar ramane scazuta si economia romaneasca e slab performanta: pisica ar putea urca prea sus in copac. La noi si sectorul privat e slab performant, fata de cel din Vest, ca sa fie clar – la capitolul asta Basescu greseste! El spune ca: “avem un sector privat al economiei care este competitiv, ca dovadă exporturile cresc continuu ” – lucru ce e “umflat” din start! Romania este o tara cu competitivitate foarte scazuta (atat sectorul de stat cat si cel privat): nu cred ca trebuie sa ne amagim.

  • 14 mai 2013 at 15:41

   @Motanul Incaltat

   Cine-nvata
   Sluga hoata
   Si nevasta curva?

   Stapanul!

   Romanii (si nu romii) sunt in stare sa performeze dincolo, in conditii de competitivitate “crescuta”, iar aici nu (ca n-au unde).
   Lupta pentru concentrarea capitatului – morala, imorala, dar legala – era de inteles pana la un momentdat. Partea proasta e ca au uitat cu ce scop au purces la concentrare iar capitalul a incetat a mai fi capital in momentul in care s-a renuntat la investitie si s-a optat pentru acumulare. Legea a permis hotii pentru a avea si capital autohton. S-a furat cu legea in mana pentru a avea firmele noastre romanesti, sub lozinca “Nu ne vindem tara” dar legea tocmai asta i-a ajutat sa faca.
   Am spus intotdeauna ca legea n-ar trebui sa permita ci sa interzica, iar ce nu e interzis de lege e permis de la D-zeu. Ei bine, La noi legea a permis furtul dar n-a interzis deturnarea de capital acumulat prin rapt.
   Administratori care conduceau intreprinderi dupa niste ROI-uri, aidoma conducerii penitenciarelor nu puteau, n-ar fi fost in stare sa conduca niste SRL-uri, in conditii de piata, sa produca in mod profitabil. Ei au folosit increngatura de “relatii” in care s-au aflat in comunism pentru a se perfectiona in minciuna si furtisag, competentele lor de politruci.
   Cine face sa creasca exporturile acum sunt cei ce vand inca BRUT padurile Romaniei, adjudecate de unii prin cumpararea drepturilor litigioase, putini fiind cei ce au investit banut cu banut si care si-au exploatat propria experienta si competenta in domeniu. Unde suntem cu adevarat competitivi este pretul. De ce costa mai ieftin un telefon in parcare decat la magazin? Pentru ca e de furat. Exportam sub pret? De ce ? D’aia!
   Europa ar trebui sa inteleaga ca “fondurile” cel putin aici, la noi, trebuie bagate nu in sisteme nerentabile ci in rentabilizare de sisteme si tatal tuturor sistemelor este sistemul educatiei. Daca nu vom pune acest sistem pe directia si sensul evolutiei si nu ii vom da marimea (cu ajutorul fondurilor Eu) necesara (observi? ii confer atributele unui vector – miscare), vom ramane fie un sac fara fund fie unul inchis la gura. Este singurul proiect ce ar putea naste si trage dupa el alte proiecte.

 10. 11 mai 2013 at 22:01

  Vom fi mereu nemultumiti de ceva. Ii vom condamna pe cei care voteaza si ne aduc astfel de conducatori pe cap, ii vom condamna si pe cei care nu voteaza, pentru ca nu le pasa sau nu vor sa isi asume responsabilitati.
  Ma bucur ca te-am descoperit!

  • 12 mai 2013 at 23:47

   @Vienela
   Si eu ma bucur ca ai ajuns pe blogul meu … ma rog … eu am un blog politic … nu prea stiu sa scriu … nu am talent …. sunt doar un om revoltat care s-a nascut si traieste in Romania …. la tine este diferit … tu ai talent 🙂

 11. 13 mai 2013 at 12:41

  @Theodora
  Da… dar uite-te cum s-au scumpit cartofii si fasolea!! In tara asta si mancarea saracului se scumpeste uluitor de mult!!

 12. Emil Vulcanescu
  17 mai 2013 at 18:46

  @ ALM
  Sa Fiti Iubit

  Ca un I N G (nu banK ) , prin “punctul 3” ati spus TOTUL !

  Cu stima Emil

 13. 19 mai 2013 at 22:20

  @Emil Vulcanescu
  Cu toata stima d-le Vulcanescu si tot respectul, mi-ati putea spune si mie ce inseamna “I N G” si “banK”?. Fiindca, daca “I N G” este prescurtarea de la inginer, nu vad legatura cu acel “punct 3”.
  Indraznesc sa va rog fiindca – intr-un fel – va asteptam la discutii directe si nu la aprecieri marginale.
  Cu speranta ca imi veti raspunde si
  cu toata consideratia!

  I.

  • Emil Vulcanescu
   21 mai 2013 at 14:53

   @ incognito
   Prietene , ca si domnul ALM sunt inginer automatist , am facut facultatea la Cluj si am facut si un curs de Teoria sistemelor !
   Am petrecut o luna si in faimosul camin P16 din regie !
   Eu ti-am citit comentariile , tu ai vrut sa scrii pe bloguri sa-ti faci RECLAMA !
   Punctul 3 pe care domnul ALM l-a scris , reflecta starea acestei “natii” in proportie de 95% , eu nu astept nimic de la societatea asta “capitalista” , de la guvernanti nici atat , daca imi trebuie ceva trebuie sa-mi fac eu , nimeni nu vine sa-mi “bage in traista” !!!
   Sa fii iubit …
   Cu stima Emil

   P.S. Iti recomand sa citesti Nostalgia paradisului scrisa de Nichifor Crainic daca la biblioteca in Cluj se gaseste , se gaseste si la biblioteca din “satul cu ministrii” cum ii place lu’ Marian sa spuna despre Bucuresti .
   Tucu-te.

  • 21 mai 2013 at 20:59

   @Emil Vulcanescu

   Domnule Vulcanescu, pareti a va fi enervat si nu inteleg de ce?
   La intrebare nu mi-ati raspuns. Pot doar sa presupun ca “I N G” inseamna inginer. “banK” tot n-am aflat ce inseamna si nici ce legatura este intre un inginer si “punctul 3”. Acel “punct 3” n-ar fi putut fi enuntat decat de un inginer? Atacul dvs. ma surprinde. Sincer. Nu ma asteptam. De fapt, marturisesc ca in aceeasi proportie pomenita de dvs. persoanele cunoscute in umila mea existenta m-au deziluzionat.
   Poate totusi aveti dreptate…
   Vedeti? Si eu sunt inginer dar la sta nu m-am gandit. Procentajul in sine tine mai mult de statistica si contabilitate iar “Prostia omeneasca” tine de excluderea (poate chiar autoexluderea) unora de la educatie.
   Sunt convins ca daca n-ar fi fost deja inventate focul si roata le-ati fi inventat dvs. pentru dvs. iar daca ar fi fost inventate dat tinute la “secret” dvs. le-ati fi reinventat – bineinteles – ,pentru dvs.
   Nu pot decat sa va felicit pentru autonomia dvs.

   P.S.
   Indraznesc sa va intreb – poate aflu si eu, poate, de data asta – la ce anume im fac eu reclama pe bloguri? Sau voi gasi raspunsuri singur, in “pensee”-urile stratosferice ale lui Nichifor Crainic?

Lasă un răspuns


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function giornalismo_related_stories() in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php:58 Stack trace: #0 /home3/cristihaicase/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /home3/cristihaicase/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home3/cristiha...') #2 /home3/cristihaicase/public_html/index.php(17): require('/home3/cristiha...') #3 {main} thrown in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php on line 58