Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

21 iulie 2024

Victor Ponta cere Parlamentului sa decida cine va reprezenta Romania la Consiliul European din 28 iunie


Oricine merge la Consiliul European trebuie să aiba un mandat sa reprezinte Romania.

Voi solicita Parlamentului sa dea un mandat de reprezentare la Consiliul European celui pe care il considera indreptatit sa mearga acolo.

Basescu nu are atributii de politica economica.

Basescu nu are sprijinul majoritatii parlamentare si nici sprijinul Guvernului.

Premierul Victor Ponta solicita Birourilor permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor sa organizeze un plen comun în care Parlamentul sa decida mandatul pentru Consiliul European si pe cel pe care il considera indreptatit sa reprezinte Romania la Consiliul European din 28 iunie.

“Îmi doresc să încheiem cât mai rapid această dezbatere politică care nu face bine României, motiv pentru care mă voi adresa Birourilor Permanente ale celor două Camere cu solicitarea de a organiza în cel mai scurt timp o şedinţă comună a Parlamentului în care să prezint situaţia problemelor pe plan european pe care România le va avea de discutat în Consiliul European din 28 iunie.”

“Voi solicita Parlamentului – singura instanţă care reprezintă poporul şi care trebuie să soluţioneze din punctul meu de vedere un asemenea diferend – să dea un mandat de reprezentare la Consiliul European celui pe care îl consideră îndreptăţit să meargă acolo”

“Miercuri seară este o cină informală pe probleme care privesc activitatea Guvernului. Domnul preşedinte Băsescu, dacă merge miercuri la cină, o să meargă să mănânce şi să glumească cu ceilalţi, că pe probleme economice şi de politică economică nu are nici atribuţii, nici sprijinul nici al majorităţii parlamentare, nici al Guvernului

“Ceea ce stabilim pe plan intern stabilim. Nu ne facem de râs la Bruxelles să mergem mai mulţi şi să vorbim pe şapte voci. Consiliul European este pe 28 iunie. Până la Consiliul European – asta o să discutăm şi azi – trebuie să stabilim foarte clar: oricine merge trebuie să aibă un mandat să reprezinte România. Nu mergi de capul tău nici Băsescu, nici Ponta, nici altcineva nu merge să se reprezinte pe el, merge să reprezinte un mandat al României acolo”

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No Responses “Victor Ponta cere Parlamentului sa decida cine va reprezenta Romania la Consiliul European din 28 iunie”

 1. marian
  21 mai 2012 at 13:51

  Ma intreb…de unde va lua domnul Ponta parlamentari sa voteze, sa hotarasca cine sa se duca dracului la Bruxelles, si sa reprezinte Romania pana pe data de 28 ?Majoritatea se ocupa de campania electorala, sint in ” teritoriu “…Ce vor lasa campania ca doar de aici vor venii niste votur, multe voturi si ca atare forta politica pentru o sedinta …extraordinara a Parlamentului ?? Tare ma indoiesc …Astia si le stiu pe ale lor, mi-e teama ca se si vad cu saci-n caruta si ca atare , vor lasa garda jos! Despre comportamentul absolut ridicol adoptat de Basescu la Wasinghton, nu face domnul Ponta nici o referire ? Este a nu stiu cata oara cand matrozul asta ticalos ma face sa-mi fie rusine ca sunt roman ! Nu cumva la originea ” invitatiei ” de a partiicipa la G8, si a invitatiei , mai ales a invitatiei la Obama , se afla si domnul …Gitestein ?Atunci chiar ca nu ma mai mira nimic …chiar daca ma revolta .

  • 21 mai 2012 at 15:28

   ABSOLUT CORECTE OBSERVATIILE DV. D-LE MARIAN…EU MA INTREB CATI ANI VOR MAI TRECE PANA CAND ROMANII VOR INTELEGE CA SFORILE IN TARA ACEASTA SUNT RASE DE ..AMBASADA MARELUI LICURICI……TOATE CELELALTE SANSE SUNT LIMITATE DE ALTI SMECHERI ,CEI CU PALARIA ACEEIA DE ..UNIUNE EUROPEANA..O ALTA GOLANEALA PE CARE AU REZOLVAT-O VAMESII SI DERBEDEII CARE-SI SPUN POLITICIENI…PENTRU TOTI RECOMAND ..RASPUNDEREA ACEEA BARBATEASCA ..PENALA DE LA 25 DE ANI..IN SUS…DAR CUM NEA..GHITEINSTEIN SE VA..OPUNE MA TEM CA NU VA ..RASPUNDE ..NIMENI ,BA MAI MULT CEI CARE MAI COMENTAM VOM AVEA MARI PROBLEME…MARI DE TOT PANA CE ACESTI TICALOSI VOR FI DATI AFARA DIN TARA I,IAR BANDITII LEGATI…MACAR PENTRU 25 DE ANI FIECARE…..

  • 21 mai 2012 at 15:30

   @marian
   cum de unde? avem makoritate in Parlament… vor reusi sa vina toti la vot … este important

 2. olimpiu65
  21 mai 2012 at 15:19

  mi se pare aiurea disputa asta. o privesc ca un razboi pe doua fronturi si imi aminteste de Germania care a pierdut doua razboaie mondiale luptand pe doua fronturi. ar fi indeajuns cu auditurile si dezvaluirile jafului portocaliu. la urma urmei castigarea majoritatii absolute in Parlament este scopul principal, suspendarea nemrnicului chior vine pe urma. si nu in ultimul rand : chiorul se simte bine in mediu de scandal, de autovictimizare si se indreapta atentia spre teme mai putin importante ca cele de campanie adevarata!

  • 21 mai 2012 at 15:23

   @olimpiu65
   Mie mi se pare important ca basescu sa nu isi mai depaseasca atributiile din Constitutie.

   • olimpiu65
    21 mai 2012 at 15:55

    ai spus: ,,avem majoritate in parlament”… ei, pt asta nu va functiona majoritatea, eu cel putin asa credl.cat despre Basescu repet: dupa castigarea majoritatii absolute adica 50%+1 parlamentari va urma suspendarea! Basescu nu se va mai schimba ever, are Ciutacu un articol tare despre cel pe care il numeste presedintele mitocanilor!

    • 21 mai 2012 at 16:55

     @olimpiu65
     Eu zic ca o sa functioneze … se voteaza cine sa reprezinte Romania la Consiliul European … nu suspendarea lui bsescu 🙂

    • olimpiu65
     22 mai 2012 at 7:11

     colegii din UE au pus doar un scaun, asa ca m-am inselat crezand ca vor merge si presedintele si primul minitsru. ce cauta Ponta in Afganistan chiar nu pot intelege….ce observ este ca s-au dus dracului promisiunile cu 300 parlamentari maxim, ba chiar va creste numarul lor si ca uninominalul pur este una din marile magarii marca clasa politica. l-am contestat cand era propus de PD_L il contest si acum cand e avansat de USL. uneori chiar imi vine greu sa merg la vot
     in judetul Giurgiu au trecut pdlistii in bloc la PNL cu tot cu directorii din deconcentrate care raman pe functii. superb si avand morala: furati apoi ,,traseiti” iata cheia succesului, pardon succesuri!!!
     trebuie reinviata Piata Universitatii!!!!

     • 22 mai 2012 at 9:03

      @olimpiu65
      Nu m-a interesat niciodata promisiunea cu 300 de parlamentari maxim …. nu am votat asa ceva

 3. mirela
  21 mai 2012 at 16:46

  basescu sa isi vada de treaba lui sa nu-si mai bage capul ala de betiv

 4. 21 mai 2012 at 21:12

  Mi-a placut de Roberta:

  “”Cred că fiecare dintre noi trebuie să citească Constituţia şi, după ce o citim cu mare atenţie, ne dăm seama singuri”, a spus Anastase, întrebată în legătură cu cererea premierului Victor Ponta.”

  (sursa: http://www.mediafax.ro/politic/anastase-nu-am-discutat-despre-niciun-plen-reunit-nu-am-primit-nicio-solicitare-9655788)

  😆

  Au fost si prin alte parti astfel de controverse…

  • 21 mai 2012 at 23:01

   @Motanul Incaltat
   da … citim Constitutia si intelegem ficare ce vrem

   • 22 mai 2012 at 0:31

    In legatura cu mandatul pe care Ponta l-a solicitat Parlamentului se observa deformatia profesionala a domnului Ponta, cea de procuror. In ce consta ideea? Daca ai un mandat atunci el trebuie sa contina niste puncte pe care trebuie sa le atingi. Altminteri nu ti-ai dus la indeplinire mandatul. Parlamentul ar trebui sa elaboreze acest mandat si sa mandateze pe cine considera de cuviinta ca trebuie sa mearga la Consiliul Europei (deci nu neaparat pe Dl. Ponta sau Dl. Basescu!!). Acela care va fi mandatat, va trebui ca sa atinga acolo toate punctele din mandatul sau, pe care i l-a conferit Parlamentul. Iar la intoarcere va trebui sa informeze Parlamentul (nu neaparat pe Presedinte) asupra felului in care si-a indeplinit mandatul, iar Parlamentul va judeca, in intelepciunea sa, desigur, daca l-a dus la bun sfarsit sau nu. E mai profesionist asa decat sa te duci acolo si “stii tu ce sa vorbesti”. Iar, pe de alta parte, s-ar elimina controversa. In stilul acesta e si mai democratic, deoarece mandatul este conferit de catre Parlament (repet, nu neaparat lui Ponta sau lui Basescu), decat sa fie o intelegere intre Ponta si Basescu asupra a cine sa mearga acolo. Eu asa cred ca a gandit Dl. Ponta. Altminteri, daca unul dintre ei “cedeaza” (Ponta sau Basescu) lucrurile se pot interpreta ori ca aranjament intre cei doi, ori ca, spre exemplu, Basescu a decis ca sa mearga Ponta… Ponta doreste, cred, diviziunea muncii in functie de responsabilitatile fiecaruia.
    Insa schema asta are totusi si defecte… Asa cum a pus Dl. Ponta problema, Parlamentul ar putea decide sa nu mearga nici Ponta si nici Basescu. Totusi, prin Constitutie, Guvernul “asigura realizarea politicii interne si externe a tarii” (art.102, al.1). Daca ai sa te uiti pe componenta reprezentantilor Consiliului ai sa vezi ca majoritatea sunt prim-ministrii. Este mai mult o reuniune la nivel de prim-ministrii. De aceea potrivit ar fi ca cel care sa se duca acolo sa fie primul-ministru, adica Dl. Ponta. Nu poti, totusi, sa nu tii cont de aspectul asta. Este prea important acest summit de la Bruxelles ca sa fie altcineva acolo. Si, oricum, daca va merge primul-ministru, acesta il va informa cu siguranta si pe Basescu. Bineinteles, poate avea loc si o discutie prealabila inainte.
    Pe de alta parte, daca Basescu nu merge, ar fi lezat interesul national? Ar pierde el ceva? Ar fi o ocazie sa vedem cum se descurca Dl. Ponta in intalnirile internationale.
    In SUA, spre exemplu, este Secretarul de Stat care are atributii pe linie de politica externa si care merge la astfel de reuniuni si intalniri pe plan extern. Iata ce intra in sarcina Secretarului de Stat al US:

    “Participates in high-level negotiations with other countries, either bilaterally or as part of an international conference or organization, or appoints representatives to do so. This includes the negotiation of international treaties and other agreements.”

    adica:

    “Participarea la negocierile de nivel inalt cu alte tari, fie bilaterale sau ca parte la conferintelor sau organizatiile internationale, ori sa numeasca reprezentanti pentru asta. Aceasta include negocierea tratatelor internationale sau a altor acorduri”

    Deci acestea le face Secretarul de Stat in SUA. Asa ca nu vad de ce sa nu mearga Dl. Ponta acolo…

  • marian
   22 mai 2012 at 10:10

   @ Motanul Incaltat Mon cher chat ai dreptate, la fel ca si…Roberta .Ce te faci insa ca imediat in aceeasi Constitutie [ pe care Presedintele Basescu a folosit-o de N ori pe post de hartie higenica sau….in cel mai bun caz de …presh ] articolul 91 aliniatul 1 spune la fel de clar :>> Presedintele incheie tratate internationale in numele Romaniei , NEGOCIATE DE GUVERN << ….IN PREALABIL , asi adauga eu …pentru a-mi alatura "numele", langa numele celor ce au gandit aceasta Constitutie .Mai clar de atat …chiar ca nu vad altceva.Pana si popa cacalau de la biserica Sf. Mihai si Gavrila de la biserica din coltul strazii unde-mi duc zilele …pana si ala intelege asta …numai Roberta si Vasile Blaga nu pot s-o faca .Basescu saracu' fiind obisnuit sa faca ce vrea el…fireste ca nu-i cade bine asa ca-l inteleg .Ponta ai da peste bot si bine face .Doamne de cand astept clipa asta !Teo…am vazut la AN pe blog numele acelui blogger " Zoe fi desteapta ", acolo unde ai postat tu commentariul tau referitor la Gitestein si ce rahat a mancat .Chiar nu poti sa afli….cine-i asta ?

   • 22 mai 2012 at 19:12

    Iti spun ce am comentat si la mine pe blog: acolo se vorbeste despre atributiile Presedintelui in domeniul politicii externe. Dl. Ponta s-a referit la cine sa reprezinte Romania la Consiliu. Or, art.80, al.1 din Constitutie spune clar ca Presedintele reprezinta Statul Roman. Asa stand lucrurile, ce nevoie sa mai aiba, daca e vorba doar de reprezentare, de mandat din partea Parlamentului?
    De aceea exprimarea D-lui Ponta nu mi se pare ca a fost cea mai fericita, pentru ca a vorbit de reprezentare, de functia de rerezentare a statului roman, care, prin Constitutie, e a Presedintelui.

 5. 21 mai 2012 at 23:30

  EU abia aştept să văd dezbaterile. 😀

 6. 22 mai 2012 at 8:22

  Singura solutie: il dam pe Basescu afara cu oamenii de ordine.

  • 22 mai 2012 at 8:58

   @vladcelgroaznic

   😀

  • marian
   22 mai 2012 at 10:14

   @Vladcelgroaznic Maria Ta exact asta ar trebuii .Sa se duca la carciuma de vis a vis si sa bea o secarica pana se termina lucrarile Comisiei europene. Fireste ca …dupa , aia vor fi nevoiti sa-si improspateze stocul de marfa si …nu numai !

 7. 22 mai 2012 at 12:26

  A INCEPUT CAMPANIA DE EXTERMINARE A POPULATIEI CANINE, IN BUCURESTI!
  Am informatii (Antonela Pascale) ca de maine nu se mai intra in nici un adapost al primariei Bucuresti. Cainii vor fi, cel putin oficial, livrati catre Uzunu, Giurgiu. Dupa care vor incepe strangerea tuturor cainilor de pe strada.

  Facem APEL catre toti cei care au caini pe langa bloc de care s-au atasat si ii hranesc sa faca URGENT adrese de protest catre Primarul General prin care sa isi manifeste dezacordul fata de strangerea TUTUROR canilor, inclusiv a celor blanzi care au protector, care nu au muscat pe nimeni si de care oamenii s-au atasat. Numai cainii dovedit agresivi sa fie ridicati din teritoriu.

  Daca stim ca sterilizam un caine si dupa cateva zile ne poate fi luat de langa bloc, de pe strada sau chiar din curte (!), de ce sa ne mai ocupam de sterilizarea lui?!

  Este evident (coroborand cu evenimentele recente de la Botosani, unde DSVSA a interzis sterilizarile gratuite oferite de RAR!) ca asta vor “autoritatile” acestui stat ILEGAL si TERORIST: ca populatia canina sa explodeze, pur si simplu – ceea ce va duce la declansarea unui val de abuzuri, terorism de stat si criminalitate organizata protejata de institutiile represive ale statului (ILEGAL si TERORIST!) roman fara precedent, de la colectivizare incoace!

  Iubitorii de animale vor deveni ne-cooperanti cu autoritatile in toate privintele (asa cum ar fi fost cazul de la inceput!).
  Scrisorile le depuneti oficial la Centrul Primariei de langa Parcul Cismigiu, inteleg ca este deschis pana la ora 4. Sau prin fax cu confirmare de transmitere in atentia primarului general.

  De asemenea, ganditi-va foarte serios la un miting-mars, daca vom reusi sa il organizam va astept sa participati CU TOTII! Nu va mai bazati pe cateva zeci de oameni ca asa nu rezolvam nimic.

  Va rog dati mai departe!

  PS: S-a inceput de luni strangerea tuturor cainilor din Bucuresti. La Pallady ti se cer aprobari de la POLITIE, PRIMARIE, DSV si VECINI pentru a adopta un caine, iar cand te intorci ti se interzice accesul (mai multe persoane au confirmat acest lucru). Exact ca la Bucov, Prahova. Dovada ca pentru ecarisajul din Romania a fost experimentul “Bucov”, asa cum pentru “reeducarea” din inchisorile comuniste a fost “experimentul Pitesti”.

  Cum ramane cu promisiunea lui Victor Ponta, ca se vor aplica legile in Romania?! Cum ramane cu faptul ca este ILEGAL ca HINGHERII sa pretinda sa vada (si chiar sa fotocopieze!) actele de casa, sa inspecteze proprietatile oamenilor, samd?! Cum ramane cu INFRACTIUNILE comise de HINGHERI in intreaga tara, de la abominabile OUG 155/2001 incoace?! Statul roman CONTINUA sa fie un stat TERORIST.

 8. Jr
  13 iunie 2012 at 14:48

  Theodora Marinescu, sărut mâna şi bine te-am găsit sănătoasă, voioasă şi cel puţin tot tât de frumoasă cum te-am cunoscut.
  După cum îţi poţi da seama sunt extrem de exuberant şi bucuros ca un copil care a descoperit că poate merge pe propriile picioare fără să fie susţinut.
  Am venit să mă bucur alături de tine pentru succesul extraordinar obţinut în alegerile locale de către USL
  Mărturisesc cu emoţie că nici acum nu-mi vine să cred că USL a câştigat alegerile într-o manieră zdrobitoare faţă de PDL. Dar ceia ce trebuea să se întâmple, s-a întâmplat. Înafară de votul meu personal am satisfacţia că cele peste 500 de mesaje postate de mine pe toate blogurile frecventabile, au ajutat cât de puţin la acest succes. Le mulţumesc tuturor colegilor de pe bloguri care m-au acceptat, m-au încurajat şi m-au apărat de toate răutăţile tonomatelor pedeliste.
  Le cer scuze şi adversarilor politici pe care uneori i-am criticat folosind termeni peste limita admisă de gramatica Lb. Române, dar totdeauna pe bună dreptate. Dacă s-au convins definitiv de buna credinţă care mă caracterizează, sper să nu-mi dea prilejul până la alegerile parlamentare din toamnă să scot sabia şi mai ascuţită şi mai tăioasă decât iarna trecută.
  Singura părere de rău care mă încearcă se datorează faptului că nu a putut fi extirpat buboiul de la primăria Piatra Neamţ; Alegătorii oraşului reşedinţă de judeţ sunt captivi Gh. Ştefan şi aşa votează încă 100 de ani. Le dau tuturor o veste minunată: sunt create toate premisele ca preşedintele CJ. Culiţă Tărâţă să treacă la USL, manevră care în va determina pe Gh. Ştefan să plece singur de la primărie prin DEMISIE. Rămâne de văzut.

Lasă un răspuns


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function giornalismo_related_stories() in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php:58 Stack trace: #0 /home3/cristihaicase/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /home3/cristihaicase/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home3/cristiha...') #2 /home3/cristihaicase/public_html/index.php(17): require('/home3/cristiha...') #3 {main} thrown in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php on line 58