Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

30 noiembrie 2023

Vrem o majoritate parlamentara si un guvern pe gustul procurorului sef al DNA?


justitia

Vrem o majoritate parlamentara si un guvern pe gustul procurorului sef al DNA?

Daca da, atunci rezolvarea este simpla. Votam eliminarea din Constitutie a articolului 72 ali. 2 care spune printre altele ca: “deputaţii şi senatorii nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor”.

Eliminarea din Constitutie a alin. 2 al art. 72 permite DNA-ului sa devina actor politic, sa contribuie decisiv la crearea de noi majoritati parlamentare.

Ce se poate intampla? In dimineata unei zilei in care este programata o motiune de cenzura, procurorii DNA hotarasc retinerea si arestarea unui numar suficient de mare de parlamentari in asa fel incat, in timpul motiunii rezultatul votului sa fie acela dorit de ei.

In acest fel s-ar schimba raporturile numerice din Parlament, creandu-se prin alte majoritati parlamentare, posibilitatea schimbarii guvernelor.

Daca motiunea trebuie sa treaca, adica majoritatea parlamentara nu este suficient de ascultatoare atunci arestarile se fac din partidele care au majoritatea. Trece motiunea, pica guvernul si noua majoritate parlamentara creata cu ajutorul procurorilor DNA desemneaza un nou premier.

Daca motiunea nu trebuie sa treaca atunci arestarile se fac din randul parlamentarilor opozitiei si din randul eventualilor tradatori care intentioneaza sa voteze motiunea de cenzura impotriva propriului guvern. Motiunea pica, se pastreaza majoritatea parlamentara si implicit si guvernul in functie. Rolul de a afla cine este dispus sa voteze pentru motiunea de cenzura ii apartine SRI.

Bine, o sa spuneti ca dupa 24 de ore de retinere preventiva cum este in prezent sau dupa 48 de ore cum isi doreste CSM sau 72 de ore cum isi doreste DNA, judecatorii ajung la concluzia ca respectivii parlamentari retinuti si arestati preventiv nu sunt vinovati si hotarasc eliberarea lor.  Deci la urmatoarea motiune de cenzura  parlamentarii vor putea sa voteze asa cum doresc.  Eu cred ca dupa doua, trei arestari preventive nici un parlamentar nu ar mai indrazni sa voteze in asa fel incat sa deranjeze procurorii DNA.

Deci sa fim bine intelesi, conform aceluiasi aliniat 2 al art. 2 din Constitutie: ” Deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului”

Daca parlamentarii pot si cercetati si trimisi in judecata penala atunci care este problema procurorilor DNA?

Ca nu pot sa ii retina si sa ii aresteze pe senatori si deputati ?!

Astazi, procurorul-sef al DNA, Codruţa Kovesi a declarat din nou ca  Parlamentul Romaniei “blocheaza justitia sau se substituie justitiei“.

Si presedintele Romaniei, domnul Klaus Werner Johannis a facut declaratii asemanatoare.

Afirmatia ca Parlamentul blocheaza justitia este o minciuna!

Retinerea si arestarea preventiva nu inseamna justitie!!!

Prin acest gen de declaratii mincinoase presedintele Romaniei si procurorul sef al DNA instiga poporul impotriva Parlamentului, care este organul reprezentativ suprem al poporului.

Prima teza a art. 72 alin. 2 din Constitutia Romaniei prevede clar ca, parlamentarii pot fi cercetati penal si trimisi in judecata fara nici o aprobare din partea Parlamentului.

Exemple: fostul deputat si ministru al Transpoturilor, Relu Fenechiu si actualul senator Ionuţ Elie Zisu. Acestia au fost trimisi in judecata fara cerere de arestare preventiva, primul fiind deja condamnat si inchis.

Aceste exemple arata ca, DACA PROCURORII VOR, pot trimite in judecata parlamentarii si se pot obtine condamnari pentru infractiuni de coruptie, FARA SA FIE NECESARA INCUVINTAREA din partea Parlamentului.

Deci doar pentru RETINEREA, PERCHEZITIA SI ARESTAREA parlamentarilor este nevoie de INCUVINTAREA Parlamentului, potrivit celei de a doua teze din art. 72 alin. 2 din  Constitutie.

Recomandarea nr. 80 a Comitetului Ministrilor de Justitie din tarile membre ale Consiliului Europei a stabilit in urma cu 30 de ani standardul european in privinta retinerii si arestarii:

 1. Daca exista riscul ca suspectul sa fuga;
 2. Daca sunt indicii ca suspectul ar putea sa comita alte infractiuni;
 3. Daca exista indicii ca suspectul ar putea sa distruga probe si ar putea sa obstructioneze cercetarea penala.

Retinerea si arestarea sunt instrumente optionale ale cercetarii penale pentru trimiterea in judecata. Retinerea si arestarea nu constituie in scop in sine.

Finalitatea o constituie trimiterea in judecata.

In afara acestor 3 situatii standardul european recomanda ca cercetarea penala sa se desfasoare in starea de libertate a suspectului.

Este normal asa deoarece fiecare cetatean este considerat nevinovat pana la hotararea definitiva si irevocabila a instantei de judecata.

De aceea in toate statele europene se cere incuvintarea Parlamentului national si chiar a Parlamentului European pentru retinerea si arestarea parlamentarilor.

Este grav si trist ca presedintele Romaniei si procurorul sef al DNA insitiga cetatenii impotriva Parlamentului prin manipulare si promovarea minciunii ca Parlamentul blocheaza justitia.

De ce fac domnul Johannis si dna Kovesi aceste atacuri la adresa Parlamentului?

Cui foloseste politic si in ce scop?

Acelasi lucru il facea si fostul presedinte Basescu. Si el ataca in continuu Parlamnentul.

In mod sigur acest lucru nu foloseste poporului roman si nici democratiei din Romania.

Asa incepe orice dictatura, cu atacuri publice la adresa Parlamentului, adica la adresa organului reprezentativ suprem al poporului suveran.

”Să fie eliminată complet (imunitatea parlamentară -n.r.). Nu e normal ca un vot al unor politicieni să blocheze justiţia sau să se substituie justiţiei (…) Orice cerere de arestare pe care procurorii o fac este supusă controlului judecătoresc (…) Dacă vorbim de solicitări de arestare preventivă, atunci avem un tratament preferenţial în favoarea parlamentarilor. Un cetăţean care nu e parlamentar şi care comite acelaşi gen de faptă poate fi arestat oricând. Un parlamentar poate comite orice faptă de corupţie pentru că Parlamentul poate proteja şi nu votează arestarea preventivă. Este o aplicare preferenţială a legii”, a spus procurorul-şef al DNA, Codruţa Kovesi

Tags: , , , , , , , , , , , ,

30 Responses “Vrem o majoritate parlamentara si un guvern pe gustul procurorului sef al DNA?”

 1. dorian65
  20 aprilie 2015 at 20:17

  Buna seara!
  ,,Asa incepe orice dictatura, cu atacuri publice la adresa Parlamentului, adica la adresa organului reprezentativ suprem al poporului suveran.”
  Ai dreptate daca alesii nostri ar fi cu adevarat parlamentari si patrioti dar in 25 de ani s-au dovediat a fi cu totul altceva decat patrioti.
  Majoritatea lor sunt patrihoti ,mincinosi ,etc..
  Cand nu mai pot fura isi voteaza pensi speciale si marire de salari. De unde vin banii aia la buget din buzunarul lor?
  Au fost investiti cu increderea electoratului sa-l reprezinte dar dupa investire uita pentru ce au fost trimisi acolo .

 2. 20 aprilie 2015 at 20:25

  Conform celor intimplate cu Senatorul Dan Sova,si cele declarate de catre ,procurorul sef al DNA in PE ! Prin care a divulgat multe arestari si dosare executate de catre dna,cu ministri si Sefi de CJ ,s.a ! Inclusiv hotaririi presedintelui senatului! C.P.Tariceanu la publicarea motivarii CCR IN MO! NU DORESC ,NU SINT DE ACORD DEOARECE AM SEMNAT PENTRU CONSTITUTIA ROMANIEI DIN 2003 de tip francez care a fost modificata! si propun ca hotaarirea PROCUROREI L.C KOVESI SA FIE LUATA DOAR CU VOTUL CETATENILOR DACA VA VI ACCEPTATA INTR-O NOUA CONSTITUTIE PRIN , MODUL DE A FI PREZENTATA MAI INTII CETATENILOR DIN MEDIUL URBAN SI RURAL !

 3. Rica Venturiano
  21 aprilie 2015 at 15:12

  Uitandu-ma la componenta actulalului Parlament (nu ca cele de dinainte au fost mai breze), atunci DA, as fi de acord cu “eliminarea din Constitutie a articolului 72 ali. 2 care spune printre altele ca: „deputaţii şi senatorii nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor”.
  Parlamentarii sau membrii Guvernului nu sunt mai presus de legile Romaniei, nu sunt mai presus de niciun cetatean al acestei tari. ba din contra, ei sunt IN SLUJBA ACESTUI POPOR, nu poporul in slujba lor. Nu EI NE FAC ONAORE CA SUNT ACOLO, ci noi le-am facut o onoare ca i-am pus acolo, deci sa se poarte cu respectul cuvenit fata de acest ;popor.
  Si mai mult, pentru parlamentari, ptr membrii Guvernului, ptr politisti, si orice alti slujbasi ai tarii, care AU DATORIA SI OBLIGATIA SA VEGEHEZE LA APLICAREA SI RESPECTAREA LEGIULOR ACESTEI TARI, sa fie pedepse duble ptr orice incalcare a legii.
  Theo, imunitatea parlamantara trebuie sa se aplice doar in cazul unor declaratii sau orice alte activitati poolitice, nu in cazul in care un parlamenta FURA, DELAPIDEAZA, DETURNEAZA FONDURI. Pentru toate privatizarile frauduloase, pentru toate contractele incheiate din care a rezultat devalizarea bugetului sau a altor fonduri menite a duce la dezvoltarea infrqastructurii, eu i-as condamna la TRADARE. Ptr ca orice act de furt din banul public inseamna TRADARE!!!!!
  Cum poti Theo ca ACUM sa iei apararea unor “ALESI AI NEAMULUI” ce au furat de n-au mai putut, cand in urma cu trei ani, ptr ACELEASI FAPTE tipai ca din gura de sarpe ca-i vrei in puscarie?
  Iti parafrazez intrebarea ta, pusa altui poster, “LA CATE CAPETE LUCREZI”????

  • Rica Venturiano
   21 aprilie 2015 at 19:43

   Si inca ceva. Acum ceva vreme in urma erai foc si para pe un guvern ce redusese numarul de paturi din spitalele de stat. Acum vad ca si astia, care-s pe placul tau (politic vorbind 🙂 fac acelasi lucru. DECI???!!!
   Cum de sunt mult mai buni astia, cand fac aceleasi chestii. E drept ca astia o fac acum, mai spre sfarsitul mandatului, ca oricum pe al doilea nu-l mai pupa, asa ca oricum n-au ce pierde, 🙂 🙂 🙂 🙂
   Of of, mai mai, ce ti-e si cu Maria asta, cate palarii are, mai frate mai.
   🙂 🙂 🙂

  • Rica Venturiano
   22 aprilie 2015 at 10:29

   Pai mai Theo, chiar tu afirmi, foarte documentat, ca:
   “Recomandarea nr. 80 a Comitetului Ministrilor de Justitie din tarile membre ale Consiliului Europei a stabilit in urma cu 30 de ani standardul european in privinta retinerii si arestarii:

   Daca exista riscul ca suspectul sa fuga;
   Daca sunt indicii ca suspectul ar putea sa comita alte infractiuni;
   Daca exista indicii ca suspectul ar putea sa distruga probe si ar putea sa obstructioneze cercetarea penala.”
   Deci in cazul in care “exista indicii ca suspectul ar putea sa distruga probe si ar putea sa obstructioneze cercetarea penala” se poate dispune arestarea unui suspect, nu-i asa? Chiar tu o afirmi, aa cum am spus, si cu documentatia necesara.
   Pai un senator, un ministru, nu are acces prinnatura functiei la anumite documente pe care le poate compromite sau chiar distruge? Oare de cate ori si in cate cazuri de coruptie de pana acum nu s-a putut proba vinovatia unui acuzat tocmai pentru ca NU S-AU MAI GASIT NISTE ACTE PROBATORII, sau pentru ca au disparut dosare, sau anumite probe de la acele dosare.
   Ma distreaza anumite atitudini pe acest blog. Daca cei cu “anumite” afinitati politice erau catalogati drept “porcii dedati la bostanul portocaliu”, cum pot fi catalogati cei care se dau la “ciuma rosie”???? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
   Cum ramane cu “postacii” Theo, cu aia care erau platiti sa spuna rau de unii si numai bine de altii? Cum ramane Theo cu “la cate capete joci”, intrebarea ta preferata?

 4. KKK
  26 aprilie 2015 at 8:57

  măcar pishadistii aia din politica sunt niste jigodii puse pe căpătuială, dar susținatorii lor sufera de boala incurabila a prostiei…..inghițiți propaganda pană la capăt!!!!
  în viitorii ani Luluța&SRI vor dicta jocul!!!

 5. Rica Venturiano
  29 aprilie 2015 at 9:28

  Ce faci Theo? Nu mai renteaza blogul? Nu mai sunt bani la partid si de aceea te-ai re-orientat spre o alta slujba, mai banoasa? Bravo tie.
  Vroiam doar sa te intreb daca mai esti pe aceeasi baricada cu “SUSTIN SYRIZA”. Poate ca ar fi bine sa ne plecam si noi in fata rusilor, ca ei, ce zici? pai nu, ca tot esti tu anti-UE, asa ca cea mai buna soutie ar fi sa ne intoarcem sub caciula MAMEI RUSIA, nu?
  “De la Nistru pan’la Don
  Davai ceas, davai palton.
  Davai denghi si sotie,
  ca asta-i tovarasie”
  Brava la tine. “:MALADIETZ”
  P.S.
  Vezi ca serviciile au ramas fara pulsul societatii, fara cunostinta despre pararile oamenilor legate de actuala putere.
  Viva PSD, aducator de lumina si prosperitate. 😀

 6. Rica Venturiano
  30 aprilie 2015 at 14:18

  Da Theo, daca “in dimineata unei zilei in care este programata o motiune de cenzura, procurorii DNA hotarasc retinerea si arestarea unui numar suficient de mare de parlamentari in asa fel incat, in timpul motiunii rezultatul votului sa fie acela dorit de ei” n-am nimic impotriva, deoarece nu vreau ca legile si soarta tarii mele sa fie in mana unor hoti si a unor spagari. Deoarece incunvintarea unei arestari, fie ea si preventive, este data de un judecator pe baza unor probe ce dovedesc “O EVENTUALA VINA”. Acum o sa-mi spui ca toti judecatorii sunt oamenii lui base ca si DNA-ul, nu-i asa?
  Sincer, daca vine DNA-ul si-i aresteaza PE TOTI parlamentarii corupti, nu m-ar deranja nici cat negru sub unghie, chiar de-ar face-o la doua luni odata. Daca arestarile DNA-ului m-ar sili sa merg la vot sa aleg alti si alti parlamentari la fiecare doua luni, si tot nu m-ar deranja, deoarece in felul asta am scapa de toti hotii si banditii din politica.

 7. Rica Venturiano
  3 mai 2015 at 17:01

  Râde iară primăvara, Peste câmpuri, peste plai, Veselia umple ţara, C-a venit Întâi de Mai!

  Muncitorii au pornit
  Şi-ntr-un glas s-au înfrăţit!
  Şi ei azi sărbătoresc
  Unu Mai muncitoresc.

  Înfrăţiţi azi cu ţăranii,
  Muncitorii-n joc şi cânt,
  Prăznui-vor în toţi anii
  Libertatea pe pământ.

  Peste mări şi peste ţări,
  Se adună pe cărări,
  Lumea toată în alai
  Pentru al nostru Întâi de Mai.

  Ce faci Theo, nu mai are PSD-ul bani de blogareala? Off off, mai mai, ce a fost blogul asta pe vremea USL-ui si a luii jos base, si ce a ajuns acum cand tontelu are niste fonduri europene pe cap, he he he he he.
  Theo Theo, ai cam zbarcit-o sa ma ierti. Se pare ca pana la urma tu aveai dreptate cu “postacii platiti”, numai ca aratai cu degetul in alta directie, si din pacate in fata ta era oglinda, 🙂 🙂

  • 7 mai 2015 at 14:20

   @Rica Venturiano
   de atatia bani sa ai parte tu de cat am luat eu de la PSD sau din alta parte ca sa scriu ceva pe blogul asta

   • Rica Venturiano
    7 mai 2015 at 14:53

    🙂 🙂
    Pai mai Theo, nu te ofusca, dar pana mai ieri, cand :jos base” era trendul natiunii si USL-ul era cavalerul salvator pe cai albi, postai si de doua ori pe zi. Acum, cand “:ole ole oleeeee, baselu’ nu mai e” vad ca te-ai lasat pe tanjala. Eu unul chiar ma bucur ca ti-aj gasit un job care din moment ce-ti ocupa tot timpul, presupun ca-ti si convine, financiar vorbind.
    In ce priveste urarea ta, multumesc mult, dar ma multumesc cu cat castig de la “nenorocitii astia de capitalisti, esploatatorii si sugatorii de sudoare proletara”, 🙂 🙂 🙂
    Mi-am dat si eu cu parerea, vazand ca de cand nu mai e base, te-ai retras. Ma gandeam si la “servicii”, care fara blogurile astea nu mai iau poulsul societatii civile, nu? Ca sa ma ierti, dar subiecte de combatut sunt destule, si chiar mult mai “interesante”, decat “jos base”.
    Vad ca esti multumita pe deplin de activitatile noilor guvernanti,. care nici nu fura, nici nu delapideaza, si nici bube’n cap n-au. Bine’ntels ca si dosarul legat de fondurile europene sifonate de sora lu’ dom’ dottore e tot opera lu’ base, nu-i asa? Sau nu conteaza, ca deh, e din gashca ta.
    Oricum ar fi, eu iti urez multa bafta la noul loc de munca, da’ mai da si pe aici, ca ii lasi pe altii fara munca, 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 8. Rica Venturiano
  7 mai 2015 at 15:00

  Opaaaa, vad ca tov Incognito si-a schimbat tabara. De unde era al mai combatant sustinator al USL-ului si noilor guvernanti, acum e deranjat de propaganda. Cand “marele necunoscut in viata” inghitea propaganda pe paine de la USeLe, mama doamne ce vorace era impotriva alora care indrazneau sa critice alianta. Amu vad ca tovarasia sa e deranjat de propaganda PSD.
  Curat murdar Coane Incognito, curat murdar. Pai nu matale i-ati ales cu doua maini tovarase cercetator necunoscut? Acu’, vorba romanului, “ia d’aci” ca-ti da PeSeDe-ul de toate. Doamne ce bine este. “Avem di tati”

 9. KKK
  8 mai 2015 at 10:18

  nu e Incognito aici dar unii nu vor sa priceapa!!! ala era un liberal radical care a crezut in USL pana a realizat cat de mizer e Plagiatorul!!

  • Rica Venturiano
   8 mai 2015 at 14:12

   Ma bucur pentru dansul. Mai bine mai tarziu decat niciodata. 🙂 🙂 🙂 😀

   • 8 mai 2015 at 14:20

    @ Rica Venturiano
    normal ca se bucura un basist ca l-a pacalit pe liberal

    • Rica Venturiano
     8 mai 2015 at 14:47

     ha ha ha, chiar ca m-ai dibuit. 😀

    • Rica Venturiano
     8 mai 2015 at 15:05

     Theo, fara suparare dar de pacalit v-au pacalit pesedistii vostri. Si nu v-au pacalit doar pe voi, ci au pacalit o tara intreaga. Daca nu realizezi asta, sau nu vrei s-o accepti, atunci e vina ta.

     • 8 mai 2015 at 15:18

      @Rica Venturiano
      o da, si basescu tau cu toata haita de hoti au condus tara bine? 😀

     • 8 mai 2015 at 15:49

      @Theo
      cu o rânduită nu se face primăvară și completez eu ca doar aduce un semn ca va veni primăvară.
      Vorbeam cu ai mei, de pe aici ,despre președintele nou ales de ei și le spunem ca năravul din fire nu prea are locuire și fără o echipa de oameni patrioți si onești noul lor președinte Buhari nu poate face nimic.
      Inclusiv ăstia de aici vor sânge ca sunt satuli de PDP și hoții care i-au condus pana acum.
      Referitor la Basescu pot spune ca a fost o bomboana pe un maldăr de rahat .
      Acum avem o alta bomboană pe alt maldăr de rahat ,Johaniannis.
      Ce poate face o oaie intr-o turma de lupi?Nimic,absolut nimic!
      Ai aflat cine este noul premier al Angliei și ce a făcut partidul lui înainte sa fie ales,a tăiat și ăla din banii de asistenta sociala și totuși a fost votat .
      Englezii or fi căzuți în cap de nu au format și ei un USL?
      Eu cred ca au o alta cultura a munci și modului de de vehiculare a capitalului.
      Noua ne trebuiesc mai mulți ani decât a anticipat Brucan. Câți? Dumnezeu știe!
      O zi buna tuturor în continuare va urez!

     • 8 mai 2015 at 18:11

      @dorian65
      dar ce naiba cauti in Nigeria????!!!! si cine este PDP?
      da, te contrazic, cei doi nu au fost nici un fel de bomboane decat in imaginatia ta … eu ii vad ca pe 2 dezastre cazute pe capul poporului roman si pe basesci si pe johannis … sincer nu imi pasa cie castiga alegerile in Marea Britanie

     • 8 mai 2015 at 18:46

      @Theo
      Ce caut in Nigerian?Buna întrebare dar am răspuns la ea dar nu-i nimic daca ma repet.
      Caut ce nu am găsit in tara mea.
      Ma sacrific pentru familia mea adică pentru copii mei .
      Theo socialismul funcționează numai si numai pe o economie stabila si ca-sa fie economia stabila sau în creștere statul nu trebuie sa se joace cu Codul Fiscal.
      Alta chestie pe care am mai spus-o si aia care au si tradiție capitalistă o stiu bine când ești la ananghie nu mai dai copilului tau aceeași ca bani de buzunar zilnic.
      Noi vrem sa fim mai cu mot si aplicam zicala ,,Ai nu ai mie îmi dai!”.Nimeni nu se întreabă de unde se da si la o discuție cu un susținător feroce al PSD despre șmecherii care s-au îmbogățit ,asa cum stim, mi-a răspuns ,,Ce ma a furat de la tine?A furat de la stat!”
      Pana nu scăpam de mentalitatea mai sus menționată nu prea vad eu ceva bun in viitor sau poate da daca continua cu tâmpeniile musiu ,mai stiu si eu.
      Am avut un exemplu in casa când votac fidel PSD a votat Johannis pentru ca nu a primit ajutorul acela ca avea pensie 401RON 😀
      *PDP= Partidul Popular Democrat.
      O zi buna in continuare!

     • 8 mai 2015 at 20:27

      @dorian65
      nu stiu despre ce ajutor spui

 10. 9 mai 2015 at 13:17

  RESPECT PENTRU CODRUȚA KOVESI,merită respectul nostru fiind un Catanii al nostru al românilor împotriva corupției și legăturilor mafiote.

Lasă un răspuns


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function giornalismo_related_stories() in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php:58 Stack trace: #0 /home3/cristihaicase/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /home3/cristihaicase/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home3/cristiha...') #2 /home3/cristihaicase/public_html/index.php(17): require('/home3/cristiha...') #3 {main} thrown in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php on line 58