Go to ...
Hai ca se poate! on YouTubeRSS Feed

21 iulie 2024

Xi Jinping este noul presedinte al Republicii Populare Chineze


 xi jinping president of china

Pro memoria:

Republica Populară Chineză un mare si devotat prieten al Romaniei

China a fost singura mare putere a lumii dispusa la un angajament de razboi cu Uniunea Sovietica, in august 1968, pentru a apara Romania in fata pericolului extrem si iminent de agresiune si ocupatie militara din partea fortelor Tratatului de la Varsovia.

Romania poate conta in apararea independentei sale pe sprijinul poporului chinez” a declarat la 23 august 1968 Zhou Enlai, Premierul Consiliului de Stat.

România a fost a treia ţară care a recunoscut Republica Populară Chineză.

În luna mai a anului 1970, când România a fost lovită de mari inundaţii, guvernul Chinei i-a oferit un ajutor în valoare de 52.600.000 yuani, echivalentul a aproximativ 25.000.000 dolari americani, reprezentând aproximativ o treime din ajutorul primit atunci de România.

În octombrie 1971, România s-a numărat printre ţările care au iniţiat rezoluţia ce a condus la restabilirea poziţiei legitime a Republicii Populare Chineze în Organizaţia Naţiunilor Unite, în cursul sesiunii celei de a 26-a Adunări Generale a ONU.

chinese flag

Xi Jinping a fost ales noul preşedinte al Republicii Populare Chineze, în cadrul celui de-al 12-lea Comitet Naţional al Conferinţei Consultative Politice Populare din China (CCPPC).
Născut în iunie 1953, Xi Jinping este secretar general al Comitetului Central al Partidului Comunist din China şi preşedinte al Comisiei Militare Centrale a R.P. Chineze.

Xi Jinping va conduce China pentru două mandate de câte cinci ani şîi succede preşedintelui Hu Jintao. Noul prim-ministru al Chinei, care îl va înlocui pe Wen Jiabao şi va face echipă cu preşedintele Xi, va fi desemnat în mod oficial, vineri, cel mai probabil în persoana actualului vice-prim ministru, Li Keqiang. 

Cititi mai mult pe site-ul domnului Dan Tomozei

Xi Jinping a fost ales noul preşedinte al Chinei

Xi Jinping is elected president of the People’s Republic of China (PRC) and chairman of the Central Military Commission of the PRC at the fourth plenary meeting of the first session of the 12th National People’s Congress (NPC) in Beijing, capital of China, March 14, 2013.

Xi Jinping,  born in 1953, is also general secretary of the Central Committee of the Communist Party of China.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

3 Responses “Xi Jinping este noul presedinte al Republicii Populare Chineze”

 1. jaga marius vasile
  20 martie 2013 at 20:02

  R——ii americani au pus labele jegoase pe tot ce tine de libertarea si demnitatea romanilor ,justitie,finante,politic,educatie,mass-media.
  Au control total asupra serviciilor secrete,singura sansa la eliberare sunt china si rusia.

  • 20 martie 2013 at 20:50

   @jaga marius vasile
   iti inteleg sentimentele dar sunt sigura ca poti sa te exprimi fara jigniri … si nu este bine sa generalizam … conducatorii hotarasc in numele poporului

Lasă un răspuns


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function giornalismo_related_stories() in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php:58 Stack trace: #0 /home3/cristihaicase/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /home3/cristihaicase/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home3/cristiha...') #2 /home3/cristihaicase/public_html/index.php(17): require('/home3/cristiha...') #3 {main} thrown in /home3/cristihaicase/public_html/wp-content/themes/giornalismo/single.php on line 58